Mergi direct la conținut »
Twitter sancționează comentariile abuzive! Ce se va întâmpla cu utilizatorii care le postează
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Twitter sancționează comentariile abuzive! Ce se va întâmpla cu utilizatorii care le postează

Twitter sancționează comentariile abuzive! Ce se va întâmpla cu utilizatorii care le postează

Twitter, rețeaua de socializare care numără 320 de milioane de utilizatori în întreaga lume,  a anunțat astăzi că va sancționa automat, cu ajutorul unui algoritm, conturile de pe care se fac comentarii abuzive. Acestea erau deja sancționate de administratori, la semnalarea internauților, relatează Agerpres.

Twitter, care e acuzată adesea că este o ușă deschisă pentru manifestările de ură, și-a ameliorat deja, în urmă cu două săptămâni, sistemul de semnalare a tweet-urilor așa-zis ‘abuzive’, prin posibilitatea de a stopa crearea de noi conturi de internauții deja sancționați.

Pentru a merge mai departe, Twitter dorește un algoritm care „să identifice conturile de pe care se fac comentarii abuzive, chiar dacă aceste comportamente nu i-au fost aduse la cunoștință”.

În acest caz, va putea „limita unele funcționalități ale contului o animită perioadă, limitând de exemplu vizibilitatea acestor tweet-uri pentru abonații săi”.

Altfel spus, Twitter va putea restricționa vizibilitatea și propagarea mesajelor care insultă public și repetitiv personalități publice și care devin virale.

Anul trecut, în luna august, Twitter a suspendat peste 200.000 de conturi din cauza mesajelor ce promovează terorismul.

Citește și Predare de ștafetă și pe Twitter: Barack Obama i-a cedat contul @POTUS lui Donald Trump

Close
Închide
  Close