Mergi direct la conținut »
Tatăl principalului suspect, despre uciderea unui student într-un cămin din Iași
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Dezvăluiri șocante despre uciderea unui student într-un cămin din Iași. Criminalul ar fi fost filmat, însă anchetatorii au uitat să ceară imaginile

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Luni, 29 mai 2017, 17:59

Imaginile suprinse de camerele de supraveghere ar schimba cursul anchetei despre uciderea unui student într-un cămin din Iași. La mai bine de un an și jumătate de la oribila faptă, tatăl lui Aurelian Giosan, principalului suspect de crimă, susține că a început propria anchetă ca să demonstreze că fiul său, aflat în arest, este nevinovat. Bărbatul a aflat că pe holul căminului există camere de supraveghere care au funcționat în noaptea crimei, însă imaginile nu a fost ridicate de anchetatori.

Ad placeholder

În noaptea de 8 spre 9 martie 2015, un adevărat masacru a avut loc într-un cămin din Iași. Un student din Republica Moldova a fost înjunghiat mortal, iar un altul, din județul Neamț, a scăpat cu viață, după ce a fost înjunghiat de zeci de ori, notează Bună Ziua Iași. Mai apoi, agresorul a incendiat camera ca să șteargă urmele crimei.

Cel suspectat de crimă este Aurelian Giosan, un tânăr din Roman, care a fost plasat în arest. Convins că fiul său este nevinovat, tatăl studentului caută răspunsuri pentru aflarea adevărului.

„Am discutat de multe ori cu Aurelian. I-am spus să spună adevărul, indiferent care ar fi el. Mi-a spus că în cameră a fost un prieten de-al lui Viktor. Au jucat poker, iar acel prieten, pe nume Vladimir, a trișat. Când Aurelian a observat i-a atras atenția, iar el a sărit cu un cutit. Aurelian a barat lovitura și a plecat din cameră. Asta este tot ce mi-a spus. Nimeni nu l-a crezut că în camera a mai fost cineva. M-a rugat de multe ori să mă interesez de camerele de supraveghere din cămin. Pe imagini trebuie să apară și criminalul”, a declarat Aurel Giosan, tatăl tânărului bănuit de crimă, pentru Bună Ziua Iași.

Din spusele tânărului bănuit de crimă, adevăratul autor al omorului ar fi Vladimir, un tânăr din Republica Moldova, care i-ar fi măcelărit pe cei doi tineri. Ca să strângă dovezi în acest sens, tatăl lui Aurelian a obținut informații dintr-o adresă trimisă de reprezentanții Universității „Alexandru Ioan Cuza” din iași către Tribunalul Iași.

„În holul căminului C4 situat în municipiul Iași, str. Stoicescu nr 1, județul Iași este amplasată o cameră de supraveghere ce are în raza de focalizare ghișeul de plată al caseriei, ușa de acces la caserie, tonomatul de cafea, ușa de acces la cabina agentului de paza și calea de acces în camin. În anul 2015 aceasta cameră de supraveghere era singura din caminul C4 și era functională, fiind o extindere a sistemului de supraveghere de la căminul C2, situat la aceeași adresă. Inregistrările video ale camerelor sunt setate pe o perioadă de arhivare de minim 30 de zile, apoi ele sunt șterse automat, prin urmare nu se mai păstrează înregistrarea video din seara zilei de 08.11.2015 și dimineața zilei de 09.11.2015. Precizăm faptul că nu avem cunostințe, pentru perioada mai sus menționată, dacă organele de cercetare au solicitat operatorului service SC Quartz Matrix SRL, înregistrările video”, se arată în adresă.

Cazul uciderii unui student într-un cămin din Iași, îngreunat în lipsa imaginilor suprinse de camerele de supraveghere

Tatăl lui Aurelian Giosan a sperat ca imaginile suprinse de camerele video să fi fost analizate de anchetatori.

„M-am interesat de imaginile de pe camera de supraveghere și am aflat că acele imagini nu au fost ridicate de către anchetatori. Am făcut adresa la Parchet, iar bănuielile mele s-au confirmat”, a completat barbatul.

Procurorii nu au solicitat imaginile video suprinse de sistemul de supraveghere.

„Precizăm că în cursul urmăririi penale nu au fost ridicate înregistrarile video din seara zilei de 08.11.2015 ori din dimineața zilei de 09.11.2015 ale sistemului de supraveghere instalat în caminul C4 Târgușor-Copou, sistem de supraveghere operat de SC. Quartz Matrix SRL”, se arată în răspunsul pe care tatăl lui Aurel Giosan l-a primit de la Parchetul Iași.

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași nu au comentat această situație.

sursă foto: Bună Ziua Iași

Ce s-a întâmplat cu asistenta care a apărut în lenjerie intimă în fața pacienților, iar șefii au sancționat-o. Norocul i-a surâs
PARTENERI - GSP.RO
Ce s-a întâmplat cu asistenta care a apărut în lenjerie intimă în fața pacienților, iar șefii au sancționat-o. Norocul i-a surâs
ADEVĂRATUL motiv pentru care Lidia Buble și Răzvan Simion s-au despărțit! Ea i-a CERUT să...
PARTENERI - PLAYTECH.RO
ADEVĂRATUL motiv pentru care Lidia Buble și Răzvan Simion s-au despărțit! Ea i-a CERUT să...
Horoscop 10 iulie 2020. Leii pot fi tentați să încalce anumite drepturi ale altora
HOROSCOP
Horoscop 10 iulie 2020. Leii pot fi tentați să încalce anumite drepturi ale altora
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close