„Nu sprijinim Guvernul, astăzi Guvernul nu are majoritate şi, conform Constituţiei, dacă se schimbă structura politică a Guvernului, atunci Parlamentul trebuie să îşi acorde mandatul, Parlamentul trebuie întrebat despre orice mişcare. Aşadar nu putem sprijini guvernul minoritar şi dacă va mai fi o moţiune de cenzură, cu siguranţă o vom vota. Într-o ţară normală, într-o democraţie adevărată, dacă majoritatea parlamentară a Guvernului se termină şi se constată acest lucru, atunci premierul demisionează. Credem că şi în România aşa ceva ar fi natural, dacă nu există majoritate parlamentară, nu trebuie să alergi după voturi fiindcă nu ai de unde, trebuie să returnezi mandatul”, a declarat Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale.

Mai devreme sau mai târziu acest Guvern va cădea. Întrebarea este când va înainta opoziţia noua moţiune de cenzură

Kelemen Hunor, președintele UDMR

Liderul UDMR a spus că se trage de timp şi se încearcă tărăgănarea căderii actualului Guvern până undeva în luna octombrie, astfel încât procedura să se termine până după al doilea tur de scrutin al prezidenţialelor.

Pe de altă parte, Kelemen a spus că partidele româneşti parlamentare din opoziţie sunt antimaghiare, „sunt antimaghiare fiindcă nu le plac maghiarii sau sunt antimaghiari fiindcă au sperat să capete popularitate, este totuna”.

„Din ce am văzut noi, în orice chestiune în care au apărut maghiarii, indiferent că este vorba despre şcoală sau cercetare, chestiuni sociale, de sănătate, absolut toate propunerile noastre au fost atacate la CCR. Nu a fost nicio chestiune care să vizeze comunitatea să nu fie atacată la Curtea Constituţională. (…) Cimitirul militar din Valea Uzului a creat o situaţie în care în care am decis să nu mai sprijinim coaliţia guvernamentală, pentru că s-a creat o situaţie pe care Guvernul ar fi putut să o soluţioneze. S-a creat o situaţie care nu mai putea fi susţinută şi asumată”, a precizat liderul UDMR.

Citeşte şi:

Kelemen Hunor a fost desemnat candidatul UDMR la alegerile prezidențiale

Kelemen Hunor: UDMR nu va susţine şi nu va intra într-un guvern minoritar

Conflict în UDMR între organizația județeană Mureș și filiala din Târgu-Mureș

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Horoscop 3 iulie 2020. Berbecii caută cel mai bun răspuns la provocările care apar astăzi
HOROSCOP
Horoscop 3 iulie 2020. Berbecii caută cel mai bun răspuns la provocările care apar astăzi
RECOMANDĂRI