Silviu Prigoana se poate lauda cu cel mai mare frigider ‘particular’ din Romania. El detine in vila sa din Pipera o adevarata camera frigorifica, in care are alimente in valoare de 3.000 lei, pe care le pastreaza si le schimba la o anumita perioada de timp.
‘Eu sunt de meserie frigotehnist, asa ca nu mi-a fost greu sa-mi fac cel mai mare frigider din Romania. Mi-e frica sa nu mor de foame, iar teama asta o am de pe vremea bunicului meu, care a prins criza economica din 1932, din perioada interbelica, atunci cand oamenii nu au avut ce sa manance’, ne-a spus, cu mare seriozitate, Silviu Prigoana.
‘Bunicul meu mi-a povestit toata copilaria, cat de greu a fost in acea perioada si asa de ingrozit am fost, incat cred ca acesta este si motivul pentru care am devenit bogat: de teama ca n-o sa am ce manca. Aceasta este si cauza pentru care mi-am facut o camera frigorifica plina cu rezerve de mancare, in caz ca se intampla ceva, vreo calamitate, vreun razboi nuclear’.
Camera frigorifica masoara 12 metri cubi
Milionarul detine o camera frigorifica de 12 metri cubi, plina cu conserve, fructe, legume, bere, vin, ulei, lactate, apa plata adusa din Germania, slanina, palinca, prajituri, halva. Practic, are tot ce-i trebuie. In total a investit in aceste alimente cam 3.000 de lei. ‘Pentru siguranta mea si a familiei mele trebuie sa stiu ca am un stoc de alimente in casa’, a conchis Silviu Prigoana.
Camera frigorifica are un termostat interior, functional cu freon – proiectat personal de Prigoana -, care mentine o temperatura constanta de 6 grade. Practic alimentele nu sunt congelate, ci refrigerate.
Si pentru ca lui Silviu ii plac ‘licorile’ fine, din frigider nu lipsesc sticlele de vin alb si rosu
Apa plata Active O2 e adusa special pentru Adriana tocmai din Germania
Conservele din peste si cele din mazare sunt alimentele de baza din frigiderul lui Prigoana.
Adriana e specialista in dulceturi, asa ca din frigider nu lipsesc borcanele cu gem de cirese, prune, capsune, visine
Carnatii sunt adusi de la Gherla, de la parintii lui Prigoana
Bauturile fara acid de diferite sortimente ocupa un loc important in frigiderul familiei Prigoana
Halvaua este desertul favorit al lui Silviu si nu lipseste niciodata din casa
Capsunele, fructele nelipsite din ‘rezervele’ celor doi, se ‘asorteaza’ perfect cu o cupa de sampanie
Pentru ca sucul natural este bautura preferata a Adrianei, fructele proaspete – portocale, lamai – nu lipsesc din frigider.
Baxurile de apa minerala si sucuri acidulate sunt asezate direct pe podea
Mai are un frigider doar pentru carne
Cel de-al doilea frigider al lui Silviu Prigoana e plin cu mancare gatita, iar congelatorul e umplut cu carne. ‘Zilele trecute am cumparat 4 kilograme de piept de porc sa-mi faca tanti Jeni, menajera noastra, jumari, deoarece mie imi plac foarte mult. Din congelator nu lipsesc cotlete de porc, pulpe de pui, muschi de vita si de porc, carnati congelati, doi pui intregi, piept de pui dezosat, ficatei de pasare si foitaj pentru placinta. Daca in doua luni nu se consuma alimentele din frigidere, le inlocuiesc cu altele proaspete, iar ce ramane dau de pomana saracilor’, a declarat Silviu Prigoana.