MENIU CAUTĂ
20 Feb. 2012 18:40

Uite-i cum umblă pe lângă „bomba cu ceas”!

Distribuie

Sute de persoane care au fost lăsate să treacă prin zonă şi chiar şi lucrătorii veniţi să remedieze avaria s-au aflat în pericol de moarte! În ciuda faptului că s-au găsit două fisuri în conducta de gaze, care încă nu fuseseră remediate, intersecţia nu a fost securizată, iar sute de pietoni s-au perindat pe acolo întreaga zi. Ba, mai mult, se pare că firma Berg Gaz Sighet ar mai avea şi alte probleme.

Oraşul e branşat la gaze de doi ani

Potrivit declaraţiilor prefectului Alexandru Pocol, în imobilul în care s-a produs explozia nu s-a simţit miros de gaz. Specialiştii spun că acest lucru se putea întâmpla doar dacă muncitorii nu au adăugat mercaptan. Substanţa este folosită tocmai pentru ca gazul să capete miros şi să fie simţit în cazul unei avarii. Mai mult, se pare că şi aparatul de detectat gaz era defect! ”Aparatul nu detecta gaz. Când s-a intrat în a treia încăpere, s-a produs explozia. Foarte ciudat”, a precizat prefectul Pocol.
Mai mult, în timp ce reprezentanţii companiei au declarat, ieri, că, probabil, conducta s-a fisurat din cauza frigului şi de aceea s-au creat acumulări de gaz, prefectul exclude varianta deoarece echipamentele sunt aproape noi. ”Sighetul are gaz de doi ani. Cred că e de la un branşament subteran sau ceva de genul acesta”, îşi dă cu părerea prefectul.

Patronii barului, prieteni ai Monicăi Iagăr

Fosta atletă Monica Iagăr, care s-a născut în Sighetu Marmaţiei, ne-a povestit că îi cunoaşte pe mulţi dintre cei implicaţi. ”Ştiam că fetele unor prieteni de-ai mei frecventau acel club. Erau şi ele acolo în momentul deflagraţiei, dar din fericire sunt bine, n-au păţit nimic. De asemenea, îi cunosc şi pe cei doi patroni ai clubului. Am discutat cu medicul care îi îngrijeşte ca să aflu starea lor”, ne-a declarat, ieri, fosta atletă.

Rudele victimelor au venit la Bucureşti

Autorităţile din Sighetu Marmaţiei au pus, ieri, un autocar la dispoziţia rudelor celor răniţi în timpul celor două deflagraţii de duminică pentru a merge la Bucureşti, unde aceştia sunt internaţi. În stare de şoc, oamenii abia mai aveau puterea să vorbească sau să stea în picioare. Cu toţii voiau doar să ajungă mai repede la spitalele din Bucureşti pentru a vedea în ce stare sunt cei dragi. Pe lângă şeful Berg Gaz, Sergiu Comăneci, alţi doi pompieri tineri au suferit arsuri grave. Mama unuia dintre ei a povestit cu inima strânsă că nici măcar nu ştie la ce să se aştepte. ”Nu am aflat prea multe detalii, ştim doar că are arsuri grave. Sper să îl ajute Dumnezeu să treacă peste acest obstacol”, a povestit femeia.

Toţi cei 17 răniţi rămân cu sechele

Din cele 17 persoane rănite, duminică, în cele două explozii de la Sighetu Marmaţiei, una este în stare critică din cauza arsurilor care îi acoperă mai bine de 80% din suprafaţa corpului. Este vorba de Silviu Comăneci, şeful Berg Gaz Sighet, firma de gaze care a sosit la faţa locului după prima explozie. ”Starea pacientului e extrem de gravă, el fiind intubat şi având arsuri grave pe mai bine de 80% din suprafaţa corpului”, ne-a precizat dr. Vitalie Stan, directorul Spitalului de Arşi din Capitală. Mai mult decât atât, medicul ne-a declarat că restul pacienţilor sunt stabili, însă toţi vor rămâne cu sechele pe corp, majoritatea având arsuri pe mâini. Pe de altă parte, cele patru persoane rănite în explozie şi transportate la Spitalul Floreasca au fost supuse deja unor intervenţii chirurgicale. Acestea au suferit, atât duminică, dar şi ieri, câte o operaţie.

Comentarii