MENIU CAUTĂ

Ulm Spineanu a murit in biroul unui politist

Distribuie


Din biroul anchetatorilor de la Cercetari Penale direct pe masa legistilor de la IML. Acesta a fost, ieri, traseul urmat in doar cateva ore de fostul ministru taranist al reformei Ulm Spineanu. Dupa numai cateva intrebari pe care politistii i le-au pus in legatura cu dosarul SIF Muntenia, lui Ulm Spineanu i s-a facut rau. Cateva minute mai tarziu, el murea in masina politiei, in drum spre spital.


Fostul ministru taranist al reformei Ulm Spineanu a murit ieri, dupa ce i s-a facut rau la sediul Directiei de Cercetari Penale a Inspectoratului General al Politiei, unde era audiat ca martor in ancheta privind SIF Muntenia. Spineanu a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenta Universitar, dar a murit in urma unui stop cardio-respirator. 


Fostul ministru a ajuns la Cercetari Penale in jurul orei 13.30. Dupa ce a fost inregistrat la punctul de control, el a urcat la etajul doi, acolo unde urma sa se intalneasca cu anchetatorii. La un moment dat, in timp ce politistii se uitau pe dosarele pe care Spineanu le adusese cu el, au observat ca acesta isi lipise capul de perete si nu mai raspundea la intrebarile lor. Era ora 14.15 cand ofiterii de la DCP au sunat la 112, solicitand o Salvare. Pentru ca ambulanta intarzia, asistentul medical al unitatii a cerut ca Ulm Spineanu sa fie transportat cu o masina de politie la Spitalul Universitar de Urgenta din Capitala. Autoturismul a ajuns in sapte minute la spital, adica la 14.37. Medicii s-au chinuit 35 de minute sa-l readuca la viata pe Spineanu, insa eforturile lor au fost in zadar.


Fostul ministru taranist al reformei, care de aproape un an avea probleme cu tensiunea, a murit in urma unui stop cardio-respirator, decesul sau fiind inregistrat la 15.12. Ambulanta a ajuns la Cercetari Penale abia la 15.15.
Dosarul in care Ulm Spineanu era audiat ca martor se referea la perioada cand fostul ministru era presedinte al SIF Muntenia. Atunci, societatea Management System SRL, apartinand Grupului Financiar Muntenia, a fost prejuciata cu aproape 10 miliarde de lei de o firma administrata de Marian Lazar si Valentin Georgescu.


Era un pasionat colectionar de timbre


Spineanu avea doua fiice din prima casatorie si o fiica cu ultima sotie, Liliana Spineanu, om de afaceri. Mare iubitor de arta, Ulm Spineanu era un pasionat al filateliei, proprietar al unor colectii de mare valoare, inclusiv timbre ”Cap de bour”. Ulm Spineanu a scris mai multe carti pe teme de analiza politica si economica. Una din cartile sale lansate in 2002 se chema ”Mai mult de zece ani de disputa cu noi insine” si continea comentarii acide la adresa modului in care a fost si este dirijata economia romaneasca, inclusiv in perioada in care a facut parte din Executiv.


Cariera politica la PNTCD si PC


– s-a nascut la 3 martie 1943, la Bucuresti. 


– absolvent al Institutului Politehnic Bucuresti, doctor in stiinte tehnice, specializarea mecanica fina. 


– din 1991 membru PNTCD. 


– in 1994 a devenit vicepresedinte al Fondului Proprietatii Private. 


– in 1996 a fost ales senator de Dambovita pe listele CDR si numit ministrul reformei, fiind remaniat la 2 decembrie 1997. 


– la 27 aprilie 1998 a fost ales vicepresedinte al Senatului.


– din 2004, membru al Partidului Conservator.

Comentarii