Mergi direct la conținut »
Agent de pază de la cetatea Sarmizegetusa Regia, ucis de fulger. Doi turiști, soț și soție, au fost răniți
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Agent de pază de la cetatea Sarmizegetusa Regia, ucis de fulger. Doi turiști, soț și soție, au fost răniți

Agent de pază de la cetatea Sarmizegetusa Regia, ucis de fulger. Doi turiști, soț și soție, au fost răniți

Un bărbat şi-a pierdut viaţa şi doi turiști din Buzău, soț și soție, au suferit mai multe traumatisme după ce au fost loviţi de fulger, în această după amiază, la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei.

De Dragoș Tănase,

Persoana decedată avea 47 de ani, era din localitatea Bucium, şi făcea parte din dispozitivul de pază al sitului arheologic.

Cei doi soţi răniţi din cauza descărcărilor electrice sunt din localitatea Pogoanele, judeţul Buzău, victimele fiind transportate, în stare de conştienţă, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a spitalului din Orăştie, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Pentru salvarea victimelor au acționat pompierii militari ai Detaşamentului Orăştie, specializaţi în acordarea primului ajutor, alături de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ).

„Cei doi soţi, ce prezentau semne ale descărcării electrice, au primit îngrijiri medicale din partea pompierilor şi a medicilor SAJ. Din păcate, pentru a treia victimă nu s-a mai putut interveni pentru salvarea vieţii”

Purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda:

Partea centrală a judeţului Hunedoara s-a aflat joi după-amiază sub incidenţa unui cod galben de vreme rea, caracterizat de averse ce au atins 25 de litri pe metru pătrat, grindină şi descărcări electrice, scrie Hunedoara Liberă.

Recent, o atletă din Norvegia a murit în Italia, tot lovită de fulger! Sportiva, în vârstă de 45 de ani, a fost victima unui fulger care a lovit-o în plin în timp ce participa la maratonul „Suedtirol Ultra Skyrace”.

FOTO: Facebook.com

Close
Închide
  Close