Mergi direct la conținut »
Un alpinist irlandez a decedat în timpul unei expediţii, pe Everest
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un alpinist irlandez a decedat în timpul unei expediţii, pe Everest

Un alpinist irlandez a decedat în timpul unei expediţii, pe Everest

Kevin Hynes în vârstă de 56 de ani, a murit în cortul său, la 7.000 de metri altitudine, la primele ore ale zilei de vineri. O operaţiune pentru recuperarea cadavrului este în curs de desfăşurare, notează Press Association.

Tată a doi copii, bărbatul făcea parte dintr-un grup al companiei britanice 360 Expeditions specializată în călătorii pe cei mai înalţi munţi din lume.

Decesul său vine la o săptămână după cel al irlandezului Seamus (Shay) Lawless, profesor la Trinity College, care a căzut în timp ce cobora de pe vârf, potrivit Agerpres.

”Kevin (56 de ani) a fost unul dintre cei mai puternici şi mai experimentaţi alpinişti din echipa noastră şi a escaladat anterior Vârful Sudic şi Lhotse”, se arată într-un comunicat al 360 Expeditions. Departamentul Afacerilor Externe a anunţat că a luat la cunoştinţă despre decesul cetăţeanului irlandez pe versantul nordic al Muntelui Everest.

Citește și

UPDATE / Rectorul și prorectorul Academiei de Poliţie au demisionat. Carmen Dan le ceruse să renunțe la funcții, fiind urmăriți penal

Close
Închide
  Close