De Viorel Tudorache, Daniel Stanciu,

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Omul de afaceri Cătălin Chirilă a contactat, joi, pe Facebook, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Sănătății. A anunțat că poate să intermedieze, fără bani, procurarea unui stoc important de măști de protecție de unică folosință de la un furnizor din India.

”Știu că sunteți în criză de măști. V-am găsit un stoc de 15.000.000 de măști care sunt în Germania. Le puteți avea în 3-4 zile prin transport rutier, și alternativ de la fabrica din India vă pot aduce 1.000.000/săptămână. Timpul de livrare din India este de 40 de zile. Deci puteți lua din stocul din Germania să aveți rezervă până vine din India. Am contactul direct de la fabrică, copie certificare CE, ș.a.m.d. Mă puteți contacta dacă aveți nevoie de ajutor, nu vă costă nimic”, le-a scris antreprenorul celor de la MAI. Același lucru le-a transmis și celor de la Sănătate.

”Nu vreau comisioane”

Libertatea a vorbit cu omul de afaceri: ”Măștile sunt certificate, au tot ce trebuie. Eu am deja relații comerciale cu India și buyer acolo, care cu asta se ocupă, ne caută fabrici și am reușit să găsim în fix 30 de minute un furnizor. E o firmă ca lumea, nu țeapă. Stocul din Germania este tot al firmei din India”. 

Exemplul danez. Marile magazine returnează ajutoarele primite de la stat: „Nu cred că este drept să luăm acești bani, alții pot beneficia mai mult de ei”
Recomandări
Exemplul danez. Marile magazine returnează ajutoarele primite de la stat: „Nu cred că este drept să luăm acești bani, alții pot beneficia mai mult de ei”
 

Cătălin Chirilă a explicat și termenul ”nu vă costă nimic” folosit în corespondența cu autoritățile.

Nu am nicio pretenție la comisioane sau ceva. Le dau direct furnizorul cu certificări cu tot, dacă mă caută. I-am lăsat mesaj pe linkedin și lui Raed Arafat. Am încercat să sun și la linia de coronavirus, dar e ocupat tot timpul. Mai mult nu știu cu ce pot ajuta. M-am oferit să ajut, pentru că la asta mă pricep. Să găsesc fabrici, firme.

Cătălin Chirilă, antreprenor:

„În România o mască se vinde dublu decât costă în India”

Cătălin Chirilă spune că prețul de achiziție a unei măști de la furnizorul din India este mult sub prețurile vehiculate pe piața din România.

”Firma din India vinde cu 23-24 de cenți o mască, în condițiile în care în România măștile se vând cu preț dublu sau chiar mai mult. Cele din Germania costă 30 de cenți, dar sunt aduse la botul calului, cum se zice”.

„M-au sunat vineri de la MAI, dar stocul din Germania s-a epuizat”

MAI l-a contactat pe antreprenor, vineri, tot pe Facebook. ”Mi-au cerut numele complet și numărul de telefon. Am fost sunat și a rămas să ia o decizie. Le-am dat toate informațiile”, a explicat antreprenorul.

Între timp, însă, datele problemei s-au schimbat. ”Stocul din Germania a fost epuizat, iar stocul actualizat din India este de cinci milioane de măști. Prețul livrat în București, cu avionul, este de 28 de cenți. Depinde de ei. Eu am făcut partea mai grea, să găsesc măștile, contactul, prețul, stocul. Acum, depinde de ei”.

Citeşte şi:

Efectul coronavirus: Cresc puternic comenzile online de mâncare, scade folosirea banilor cash

FOTO: SJU Bacău a transformat un pavilion exclusiv pentru suspiciunile și îmbolnăvirile cu noul coronavirus

Șase recomandări pentru a vă păstra calmul în situații de criză. Ce puteți face acasă pentru a nu intra în panică

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
HOROSCOP
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor