MENIU CAUTĂ
08 Dec. 2018 16:54

Ce a pățit un australian care s-a filmat ucigând un cangur. „Ai supus animalul unui atac sălbatic”

Distribuie

Ricky Ian Swan, un australian în vârstă de 28 de ani, a fost condamnat la 5 luni de închisoare, pentru că s-a filmat ucigând în mod brutal un cangur şi a postat înregistrarea pe rețelele de socializare.

El a fost unul dintre cei patru bărbaţi acuzaţi în luna septembrie că au folosit arme pentru a tortura şi ucide doi canguri. Swan a alergat după unul dintre canguri şi când l-a prins i-a aplicat 20 de lovituri de cuţit şi a lovit animalul în agonie cu piciorul în cap.

„Ai supus acest animal unui atac brutal, sălbatic”, i-a spus judecătorul Deen Potter acuzatului, conform televiziunii australiene ABC.

„Nu ştiu ce mi-a venit. Este dezgustător. Parcă persoana din înregistrarea video nu sunt eu”, s-a apărat, la rândul său, acuzatul.

Instanţa l-a condamnat, inițial, pe Ricky Ian Swan la un an de închisoare, însă 7 luni au fost reduse din pedeapsă pentru că Swan şi-a recunoscut vina.

În cursul săptămânii, un bărbat din Perth, în vârstă de 26 de ani, care apare și el în înregistrarea video, a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru cruzime faţă de animale în formă continuată, comportament pe care instanţa l-a catalogat drept „monstruos”, relatează Reuters.

În Australia trăiesc aproximativ 45 de milioane de canguri, iar numărul lor creşte rapid, conform statisticilor guvernamentale.

În luna aprilie, vizitatorii unei grădini zoo din China au ucis un cangur, cu pietre, pentru a-l provoca să sară.

  • FOTO – ARHIVĂ

Citește și… Busculadă într-un club din Italia, în timpul unui concert! Șase morți, dintre care cinci adolescenți, și peste 100 de răniți


 

Citește mai multe despre australian și cangur pe Libertatea.

Comentarii