Mergi direct la conținut »
Un avion a aterizat pe un aeroport greșit, după o eroare a pilotului
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un avion a aterizat pe un aeroport greșit, după o eroare a pilotului

Un avion a aterizat pe un aeroport greșit, după o eroare a pilotului

Un avion Air Asia care a decolat de pe aeroportul din Sydney cu destinația Kuala Lumpur aa aterizat pe un aeroport greșit, tot în Australia, din cauza unei greșeli a pilotului, relatează The Independent. Incidentul a avut loc în martie 2015, dar un raport publicat recent arată a scos la iveală cum s-a comis această eroare.

Pilotul a introdus coordonatele greite în sistemul de navigație al aeronavei Airbus A330. Astfel, el a dat peste cap sistemul navigațional, deși a primit mai multe alerte la decolare. Acesta și-a dat seama de eroare abia după ce aeronava zbura de ceva timp în direcția greșită.

„În ciuda mai multor poziții de a identifica și corecta eroarea, aceasta nu a fost observată decât după ce aeronava zbura deja în direcția greșită”, se arată în raportul citat.

Echipajul aeronavei a încercat să revină la Sydney, după ce și-a dat seama de eroare, însă nu a mai fost posibil, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Prin urmare, în loc să aterizeze la Kuala Lumpur, avionul a aterizat la Melbourne. Abia după trei ore a decolat spre destinația corectă, ajungând în capitala Malaeziei cu șase ore întârziere.

Close
Închide
  Close