Mergi direct la conținut »
Un bărbat a fost împușcat din greșeală de polițiști în timp ce se uita la meciul FC Liverpool - Tottenham! A murit pe loc
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un bărbat a fost împușcat din greșeală de polițiști în timp ce se uita la meciul FC Liverpool - Tottenham! A murit pe loc

Un bărbat a fost împușcat din greșeală de polițiști în timp ce se uita la meciul FC Liverpool – Tottenham! A murit pe loc

Un bărbat a fost împușcat din greșeală de polițiști în timp ce se uita la meciul din Premier League FC Liverpool - Tottenham. Un echipaj SACS (Special Anti Cultism Squad), o secție a poliției din Lagos, a mers într-o acțiune pentru a pune mâna pe un răufăcător pe care îl căuta de ceva vreme.

Ca să nu atragă atenția, oamenii legii s-au dus în zona Mangoro din Lagos în timpul meciului, știut fiind faptul că bărbații stăteau lipiți de televizoare, a informat pulse.ng.

Kolade Johnson (36 de ani) era unul dintre cei care urmăreau meciul când polițiștii au apărut în zonă, căutându-l pe un anume Ismail Folorunsho. Lumea s-a strâns să-l apere pe Ismail Folorunsho, care susținea că e nevinovat și că polițiștii voiau să-l aresteze degeaba.

A murit în drum spre spital

În incidentul creat, oamenii legii au scos armele din dotare ca să se apere și să-i pună pe fugă pe cei care le îngreunau misiunea. Un glonț rătăcit l-a lovit pe Kolade Johnson, care nici măcar nu se implicase în scandalul iscat în jurul lui Ismail Folorunsho.

„În încercarea de a dispersa mulțimea, polițiștii au tras un prim foc de avertisment în pământ. Văzând asta, eu și alți prieteni am șters-o imediat. Al doilea glonț l-a nimerit pe Kunle (porecla lui Kolade). A fost împușcat din spate. Nici măcar n-a realizat că fusese împușcat, până nu l-am tras noi într-o parte. Atunci a văzut că sângera abundent. A murit în drum spre spital”, a spus un martor.

Uciderea lui Kolade Johnson a reaprins un război care stă să explodeze între oamenii de rând și polițiștii nigerieni. Lumea crede că oamenii legii apasă mult prea repede trăgaciul și că se comit prea ușor astfel de evenimente tragice.

Kolade Johnson, bărbatul împușcat din greșeală


VIDEO | Interviu cu părintele Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București: “Tare m-aș bucura ca vizita Papei să ne ajute să fim acel noi înșine care construiește o țară, să n-o mai împrăștiem prin lume!”

Close
Închide
  Close