MENIU CAUTĂ

UPDATE / Atac terorist la Melbourne: Un bărbat și-a dat foc la mașină și apoi a înjunghiat mai mulți trecători (FOTO & VIDEO)

Distribuie

Un bărbat a înjunghiat cel puțin doi oameni, omorând unul, și a incendiat o camionetă, pe o stradă aglomerată în Melbourne, Australia, înainte de a fi împușcat mortal de către polițiști. Mai mulți martori au filmat scenele terifiante și le-au postat pe internet. Atacul este considerat drept unul terorist.

 

UPDATE 12:40: Atacatorul a fost ucis după ce a fost împușcat de polițiști.

Astfel, în imagini, se poate vedea cum un bărbat de culoare îi amenință pe ofițerii de poliție de pe stradă cu un cuțit, în timp ce vehiculul arde pe un trotuar la doar câțiva metri distanță.

Ofițerii și trecătorii, inclusiv un om cu un cărucior de cumpărături și un altul înarmat cu un scaun, încearcă să-l țină la loc pe atacator, până când este împușcat de poliție și cade la pământ. Bărbatul, care a acționat singur, este în stare critică în spital, sub supravegherea poliției, potrivit mirror.co.uk.

Se pare că mașina este chiar a sa și ar fi aruncat un dispozitiv exploziv în interior, ceea ce a dus la incendiere, înainte de a ataca oamenii de pe stradă și de a încerca să-i înjunghie și pe ofițerii de poliție.

Martorii oculari au declarat, pentru ABC, că omul „a aruncat o bomba în mașină” și apoi a atacat poliția.

„Tipul pare sa-si fi dat foc la masina, apoi a atacat politia cu un cutit, iar raspunsul politiei a fost rapid si coplesitor”, a scris Meegan May, martoră la incident, pe contul ei de Twitter.

Oamenii care au asistat la scena șocantă declară că bărbatul a început să înjunghie la întâmplare oamenii pe stradă.

Un film postat pe Twitter prezintă martori oculari adunați în jurul unei victime sângeroase pe trotuar, în timp ce camionul arde pe partea opusă a drumului, iar un ofițer de poliție și un martor ocular se apără împotriva atacatorului.

Zona a fost blocată după incident, iar oamenilor le-a fost spus să stea departe până când poliția va asigura aria, iar răniții primesc îngrijiri medicale. Deocamdată, nu se cunoaște identitatea bărbatului și nici motivul acțiunii sale, dar polițiștii au deschis o anchetă în acest caz.

 

Atacul vine la o zi după un masacru care a avut loc într-un bar din California, soldat cu cel puțin 12 morți și zeci de răniți.

Ulterior, s-a aflat că un fost pușcaș marin este autorul atacului armat din California, soldat cu 12 morți.


Citește și… VIDEO / Radu Paraschivescu: „Limba dăncileză va triumfa la Bruxelles!”. A lansat o carte cu vorbe de duh ale politicienilor și cu un capitol dedicat premierului Dăncilă


 

Citește mai multe despre Australia, injunghiat și MELBOURNE pe Libertatea.

Comentarii