MENIU CAUTĂ
20 Feb. 2018 10:40

VIDEO / Un bărbat a leșinat la procesul „Mineriadei”. Sute de oameni, la Curtea Militară de Apel București

Distribuie

Un bărbat a leșinat la procesul „Mineriadei”, după ce un scandal a izbucnit la Curtea Militară de Apel București. Sute de oameni s-au prezentat la primul termen în cameră preliminară al dosarului „Mineriada din 13-15 iunie 1990”.

Sala, în care are loc procesul, a devenit neîncăpătoare, așa că unii dintre oameni au fost nevoiți să stea afară, în frig, așteptând să fie strigați de pe o listă.

La un moment dat, un bărbat a leșinat și a fost scos afară din sediul Curții Militare de Apel București. Omul a fost transportat cu o ambulanță SMURD la spital. Apropiații spun că bărbatul, în vârstă de 46 de ani, este epileptic și a fost operat de mai multe ori.

Potrivit sursei citate, peste 1.400 de oameni sunt aşteptaţi să se prezinte la proces, fiind citaţi ca părţi civile.

Dintre inculpați a venit doar Virgil Măgureanu. Fostul director al SRI a fost întâmpinat cu huiduieli. „Criminalule, să faci puşcărie pentru ce ai făcut!” – i-au strigat oamenii, conform sursei citate.

Teodor Mărieş, președintele Asociației 21 decembrie 1989, a fost nemulțumit de modul în care se desfășoară procesul.

„Am fost aşteptaţi cu poliţie militară, miliţie, cu jandarmi, cu buletinul luat, deşi este un proces public. Nu ştim câţi vor intra în sală pentru că nu au loc. Poate doamna preşedintă a instanţei nu a uitat când a spus că acest proces se va termina într-un an şi jumătate, cu termene din două în două zile”, a declarat, pentru sursa citată, Teodor Mărieş.

Un dispozitiv de jandarmi a fost trimis la Curtea Militară de Apel București, unde au fost montate și câteva garduri de protecție.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să judece, marți, în cameră preliminară, dosarul „Mineriada din 13-15 iunie 1990', în care fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman şi fostul director al SRI Virgil Măgureanu sunt acuzaţi de infracţiuni contra umanităţii.


Citește și EXCLUSIV/Văduva unui luptător din trupele speciale căzut la datorie: 'În Poliție am reînvățat să zâmbesc'


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 20 februarie 2019
Comentarii