Mergi direct la conținut »
Un bebeluș de numai 720 de grame s-a născut la maternitatea Botoșani!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un bebeluș de numai 720 de grame s-a născut la maternitatea Botoșani!

Un bebeluș de numai 720 de grame s-a născut la maternitatea Botoșani!

Un bebeluş de doar 720 de grame a fost adus pe lume duminică, la Maternitatea Botoşani. Fetiţa s-a născut la doar 24 de săptămâni de sarcină, adică puțin după limita la care se poate face avort, iar medicii specialişti s-au chinuit să o ţină în viaţă.

Copilul era atât de mic la naştere încât grosimea mâinii sale era asemenea grosimii degetului unui adult, a notat monitorulbt.ro.

După ce a fost stabilizat, bebeluşul a fost direcţionat către maternitatea din Suceava, care este de rang superior celei din Botoşani şi care poate gestiona astfel de cazuri. O ambulanţă l-a transportat pe acesta la Suceava, medicii neonatologi din judeţul vecin încercând să îl ajute să se dezvolte şi să supravieţuiască.

Potrivit medicilor specialiști de la Maternitatea Botoșani, există foarte multe cazuri în care femeile însărcinate vin la medic doar în momentul în care nasc, astfel că riscul unor naşteri cu probleme sau de copii prematuri creşte foarte mult.

Ministerul Sănătății ia în calcul decontarea transportului femeilor gravide pentru efectuarea analizelor biologice și examenelor clinice complementare, în vederea urmăririi corecte a sarcinii, fiindcă sunt multe femei care ajung la spital doar când trebuie să nască.


Citește și: 

Reportaj inedit: primele alegeri pe Bricul Mircea în cei 80 de ani de existență ai navei! Echipajul a votat în Spania

Close
Închide
  Close