Mergi direct la conținut »
Un câine a fost omorât cu toporul de un cioban la Rezervația de urși de la Zărnești. Agresorul este un fost pușcăriaș
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un câine a fost omorât cu toporul de un cioban la Rezervația de urși de la Zărnești. Agresorul este un fost pușcăriaș

Un câine a fost omorât cu toporul de un cioban la Rezervația de urși de la Zărnești. Agresorul este un fost pușcăriaș

Un câine a fost omorât cu toporul de un cioban pe motiv că ar fi fugit de la stâna lui. Incidentul revoltător a avut loc la Rezervația de Urși de la Zărnești. Bărbatul, care a mai făcut pușcărie, este acum cercetat de procurori, după ce a amenințat că va omorî toți câinii de la rezervație.

Ciobanul Benga Senică are o stână în apropierea Rezervației de urși de la Zărnești și este cunoscut ca având un comportament violent. Individul și-a vărsat furia asupra cățelușei Negruța, care ar fi fugit de la stâna lui. Fără milă, a lovit-o cu toporul în cap până când patrupedul nu a mai mișcat.

„Susţinea că e a lui căţeluşa, că a fugit de la el, iar dacă l-a părăsit pe el mai bine o omoară decît să o lase altuia. Căţeluşa a apărut în rezervaţie în urmă cu trei ani, cînd avea o sîrmă legată strîns la gît. Cînd a văzut că la noi e bine tratată şi hrănită a început să îşi aducă şi căţeluşii. I-a cărat în gură pînă la noi şi a rămas căţeluşa noastră. A fost sterilizată, microcipată şi înscrisă în RECS pe numele Asociaţie“, a declarat, pentru Monitorul Expres, Paula Ciotloş, purtătorul de cuvânt al Asociației Milioane de Prieteni, care a semnalat cazul revoltător.

Un câine a fost omorât cu toporul de un cioban cu antecedente penale

Potrivit reprezentanților asociației, ciobanul a fost filmat de camerele de supraveghere în timp ce omoară câine cu toporul, iar apoi spală arma într-un pârâu din apropiere.

Mai mult , baciul a amenințat că va omorî toți câinii de la Rezervație, așa că oamenii au sesizat Poliția și Procuratura, despre incidentul de-o cruzime ieșită din comun.

„Îl vom da în judecată şi nu ne vom lăsa pînă nu va fi condamnat, conform legii“, a precizat Paula Ciotloş.

Dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, a menționat Daniela Găitan, prim procuror al Parchetului Judecătoriei Zărnești.

Ciobanul Benga Senică este recidivist. În 2008 i s-a deschis dosar penal pentru infracţiuni la regimul silvic, iar în 2012 a fost condamnat la trei ani şi trei luni de închisoare pentru ultraj, fiind eliberat condiţionat din Penitenciarul Gherla în iunie 2014.

După ce a fost pus în libertate, s-a ales cu alte două dosare penale înregistrate la Judecătoria Zărneşti, în 2016 pentru inducerea în eroare a organelor judiciare, iar în februarie 2017 pentru ameninţare.

Close
Închide
  Close