Mergi direct la conținut »
Un columbian ascundea droguri sub perucă. Avea 500 de grame de cocaină asupra sa, când a fost arestat pe aeroportul din Barcelona
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Un columbian ascundea droguri sub perucă. Avea 500 de grame de cocaină asupra sa, când a fost arestat pe aeroportul din Barcelona

Un columbian a fost arestat pe aeroportul din Barcelona, în nord-estul Spaniei, cu 500 de grame de cocaină ascunse sub peruca sa.

De Dragoș Tănase,

Era pasagerul unei curse care venea de la Bogota, capitala Columbiei, fiind monitorizat în special de către poliţie.

Bbărbatul a atras atenţia agenţilor, „din cauza stării sale evidente de stres şi a dimensiunii disproporţionate a perucii pe care o purta”, potrivit unui comunicat al poliţiei, citat de lavanguardia.com.

Călătorul purta sub pălărie o perucă care ascundea o pungă conţinând 503 de grame de cocaină, în valoare de peste 30.000 de euro.

Arestat la sfârşitul lunii iunie în cadrul „operaţiunii peruca”, bărbatul a fost predat justiţiei.

Spania, una dintre principalele porţi de intrare în Europa a cocainei sud-americane

Din cauza legăturilor sale culturale puternice cu America de Sud, Spania este una dintre principalele porţi de intrare pentru cocaina sud-americană în Europa.

Drogurile sunt importate în majoritatea cazurilor în transporturi de mărfuri sau transportate de aşa-numiţii „cărăuşi”.

Poliţia spaniolă este obişnuită să găsească drogurile în locurile cele mai puţin probabile.

În ultimii ani, poliţiştii au descoperit cocaină într-un transport de ananas, într-un scaun cu rotile, în implanturi mamare, într-un set de veselă sau în ghipsul unui bărbat cu piciorul rupt.

Recent, autoritățile din Columbia au confiscat 1,2 tone de cocaină, în urma unei operațiuni comune a marinei și a forțelor aeriene columbiene desfășurată în apele Pacificului. Drogurile urmau să ajungă în Panama, Mexic şi Statele Unite.

FOTO: Policia National

Close
Închide
  Close