De Octavian Cojocaru,

El a reclamat faptul că, din pricina unor necazuri medicale, în 2015, a fost resuscitat de medici de cinci ori. Bărbatul consideră că atunci a „murit” și că și-a dus la bun sfârșit condamnarea pe viață.

El a făcut o cerere de eliberare, dar justiția i-a refuzat-o, a notat Washington Post.

Judecătorii au spus că moartea pentru o scurtă perioadă de timp nu oferă și posibilitatea eliberării condiționate pentru cei care au pedepse valabile pe viață.

„Schreiber ori e viu, caz în care rămâne în închisoare, ori e mort, caz în care apelul nu-și are rostul”, a spus judecătoarea Amanda Potterfield.

În 1996 a omorât un om

Schreiber l-a ucis, în 1996, pe John Dale Terry, după ce a complotat cu iubita acestuia. Corpul ciomăgit al victimei a fost găsit lângă un container.

Juriul l-a găsit vinovat și, în 1997, și-a aflat pedeapsa: închisoare pe viață.

După aproape 20 de ani, în timp ce se afla în celula unei închisori din Iowa, Schreiber s-a îmbolnăvit grav. A avut „pietre” la rinichi, pe care nu le-a tratat, astfel că a făcut o intoxicație septică severă.

Pe 30 martie 2015, el a fost găsit inconștient în celula sa. Doctorii chemați imediat la fața locului l-au resuscitat.

„Primesc telefon de acasă: sora mea, care abia împlinise 17 ani în ianuarie, era însărcinată”
Recomandări

„Primesc telefon de acasă: sora mea, care abia împlinise 17 ani în ianuarie, era însărcinată”

 

În aprilie 2018, Schreiber a făcut cerere de eliberare condiționată, susținând că este ținut ilegal în închisoare din moment ce el „a murit” o dată!

Pedeapsa lui ar fi trebuit să se încheie când inima lui a stat, iar acest lucru se întâmplase cu trei ani în urmă!

N-ar fi vrut să fie salvat

Încercarea lui Schreiber de a găsit o „portiță” legală prin care să scape de condamnare n-a fost „gustată” de judecători.

„Faptul că el a scris cererea de eliberare confirmă că faptul că deținutul este viu.

Nu cred că legiuitorul a vrut să le ofere această portiță de scăpare condamnaților ori de câte ori procedurile medicale din timpul încarcerării lor conduc la resuscitarea lor de către profesioniștii medicali ”, a mai precizat judecătorul Amanda Potterfield.

În apelul său, Schreiber a mai notat că i s-au încălcat drepturile în momentul în care medicii l-au smuls din ghearele morții, fiindcă ar n-ar fi vrut să fie resuscitat!

Citeşte şi:

Un bărbat a fost concediat din afacerea familiei după ce a întârziat la cină în casa părinților săi

Șosetele purtate de Michael Jackson prima dată când a făcut dansul „moonwalk” vor fi vândute la licitație, pentru o sumă fabuloasă

O directoare de grădiniță acuză o inspectoare școlară că i-a impus să semneze contracte cu o firmă de catering și cu o editură. ”Legal sau ilegal, e treaba ta, dar îi rezolvi p-ăștia!”

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite