MENIU CAUTĂ
18 Iul. 2018 17:35

Un copil a condus pe autostradă cu peste 120 de kilometri pe oră în Republica Moldova. A depășit un camion și a fost încurajat de rude / VIDEO

Distribuie

Un copil a condus pe autostradă cu peste 120 de kilometri pe oră, iar grozăvia a fost filmată de rude și publicată pe Internet. Imaginile surprinse în trafic au stârnit controverse pe rețelele de socializare deoarece băiatul de nici șapte ani a stat singur la volan, deși abia ajunge să vadă bordul mașinii. Cazul este acum investigat de polițiști, pentru a-i trage la răspundere pe cei care puteau produce oricând o tragedie în trafic.

UPDATE 17:35: Înregistrarea video cu băiatul care conduce pe autostradă a fost realizată în Republica Moldova, și nu în județul Sibiu, așa cum s-a vehiculat în rândul oamenilor care au văzut clipul pe Facebook. Mai mult, clipul a fost filmat în 2017, susțin surse din rândul anchetatorilor.


Băiatul, care pare să nu aibă nici vârsta școlară, a fost filmat în timp ce conduce o mașină pe autostradă. Copilul a gonit cu peste 120 de kilometri la oră, iar adulții aflați pe bancheta din spate l-au încurajat în limba romani.

Mai mult, a fost îndemnat să depășească un camion. Reușița micuțului a fost aplaudată de pasagerii mașinii, care râd încontinuu.

Imaginile au fost filmate de unul dintre ocupanţii maşinii şi ulterior au fost postate pe Facebook.

Cel care a publicat filmarea pe Facebook este din Sibiu și a menționat că acest clip este preluat. Cu toate acestea, mulți oameni au crezut că incidentul a avut loc pe drumurile din România. Pentru moment, nu e clar nici unde, nici când s-a petrecut evenimentul.

Polițiștii au precizat că fac verificări pentru a aflat dacă băiatul a condus, într-adevăr, pe autostradă, pe raza județului Sibiu.

„Polițiștii din cadrul Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale s-au autosesizat în urma apariției în spațiul public a acestor imagini și fac verificări pentru stabilirea locului în care a fost realizată filmarea, identificarea persoanelor din autoturism și dispunerea măsurilor legale”, a declarat pentru Libertatea purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției Române, Georgian Drăgan.

În schimb, surse din rândul anchetatorilor susțin că pe nicio autostradă din România nu există iarbă între separatoarele de sens, semn că incidentul ar fi fost filmat pe un drum din străinătate.

Dacă vor fi identificați, proprietarul mașinii sau șoferul ar putea fi trași la răspundere pentru infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

În martie, un copil din Slobozia Ciorăști a condus o mașină, pe E85. Băiatul de doar 13 ani a fost prins de polițiști, în timp ce se afla la volanul unui autoturismului furat.


Citește și VIDEO/Spionajul cibernetic şi războiul informatic, a cincea dimensiune a războiului convenţional. Ce riscă România în acest moment


 

Citește mai multe despre Autostrada, masina și Sibiu pe Libertatea.

Comentarii