Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE / Copilul de 8 ani din Timiș, dispărut la scăldat și găsit inconștient, a fost declarat mort

UPDATE / Copilul de 8 ani din Timiș, dispărut la scăldat și găsit inconștient, a fost declarat mort

Un copil de 8 ani a fost căutat de autoritățile din Timiș, în această seară, după ce băiatul a plecat la scăldat într-o baltă din localitatea Lunga, comuna Comloşu Mare, şi nu s-a mai întors.

De Dragoș Tănase,

UPDATE – ora 23.45: Echipajul medical SAJ care a efectuat manevrele de resuscitare a copilului de opt ani găsit de scafandri, marţi seară, într-o baltă din localitatea Lunga, comuna Comloşu Mare, a declarat decesul băiatului.

„La ora 23.15 a fost declarat decesul copilului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, citată de Agerpres.

UPDATE – ora 22.40: Copilul căutat de forţele ISU Timiş şi Arad după ce a dispărut în apele unei bălţi din comuna Comloşu Mare a fost găsit de scafandri, marţi seara, la ora 22.17, în stare de inconştienţă şi a fost predat unui echipaj SAJ, care efectuează manevrele de resuscitare.

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a precizat că victima este în vârstă de opt ani și nu 11, cum s-a crezut inițial. Un prieten al băiatului, cu vârsta de 11 ani, a fost cel care a alertat autoritățile.

„Au fost alertate şi forţe din alte patru subunităţi şi se intervine la faţa locului cu doi ofiţeri, 22 de subofiţeri, trei autospeciale de serviciu, două autospeciale de intervenţie, o autospecială scafandri de la ISU Arad, un microbuz, cinci bărci, cinci baloane de iluminat şi cinci generatoare de curent”, potrivit purtătoarei de cuvânt a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Timiş, Elena Megherea, citată de Opinia Timișoarei.

Băiatul plecase la scăldat cu alţi copii şi la un moment dat a dispărut în apă, a adăugat aceasta.

Tot astăzi, un tânăr de 17 ani din Buzău a murit după ce și-a salvat surorile de la înec .

Recent, un copil de 14 ani din Botoșani a murit după ce a mers la scăldat.

FOTO: opiniatimisoarei.ro

Citește și:
Fetiţele de 4 şi 6 ani înecate în Rin sunt ale unei familii de români din Bistriţa

Cinci elevi s-au înecat în apele unui baraj. O fată a căzut în apă și alți patru colegi au intrat s-o salveze, dar niciunul n-a mai ieșit

GALERIE FOTO&VIDEO/ Frigidere, butelii și monitoare de calculator, aruncate în Dunăre. Delta, înecată în gunoaie, salvată de voluntari. Libertatea a fost la Sfântu Gheorghe, unde fluviul se varsă-n mare

Close
Închide
  Close