Mergi direct la conținut »
Un copil a fost rănit de poarta școlii în Botoșani. Copilul, în stare gravă la spital
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Un copil a fost rănit de poarta școlii în Botoșani. Elevul, în stare gravă la spital

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Vineri, 18 noiembrie 2016, 18:31

Un copil a fost rănit de poarta școlii care s-a prăbușit peste el. Scena înfiorătoare a avut loc la o școală din județul Botoșani. Pentru că a fost lovit puternic în cap, elevul, în vârstă de 9 ani, a fost transportat de urgență la clinica de neurochirurgie din Iași.

Ad placeholder

Incidentul șocant a avut loc la școala „Tiberiu Crudu” din localitatea Tudora, județul Botoșani, în timpul unei pauze dintre ore. Un elev, în vârstă de 9 ani, a vrut să iasă din curtea unității de învățământ. A împins poarta rulantă, care a căzut peste el, după ce a ieșit dintr-un opritor.

Un copil a fost rănit de poarta școlii care s-a defectat

Imediat, a fost alarmată conducerea şcolii, care a sunat la 112. La fața locului a ajuns o ambulanță care l-a preluat pe copil. Băiatul a fost dus de urgență la secția de Pediatrie a Spitalului Județean Botoșani. Medicii au decis, însă, să-l transfere la Spitalul de Neurochirurgie „Dr. N. Oblu” din Iaşi.

„Pacientul a suferit un traumatism cranian acut deschis, cu sângerare la nivelul urechii stângi, precum şi o fractură deschisă la nivelul gambei stângi. Starea este gravă, prognosticul rezervat”, a precizat doctorul Petre Rădăuceanu, şeful UPU-SMURD Botoşani.

Primarul comunei Tudora, Mihai Petria, spune că incidentul a fost adus la cunoştinţa Inspectoratului Şcolar Judeţean.

„Din câte mi-a povestit directorul şcolii, copiii se jucau în pauză, unul a împins poarta care a sărit de pe şină, că e o poartă masivă rulantă, care a căzut peste copil. A fost un incident nefericit, aşa a fost caracterizat de către conducerea unităţii de învăţământ”, susţine primarul Mihai Petria.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Botoşani susțin că incidentul va fi subiectul unei anchete.

„Trebuie să vedem dacă s-au respectat toate procedurile în ceea ce priveşte securitatea şi siguranţa elevilor şi dacă aceştia au fost supravegheaţi corespunzător de cadrele dicatice responsabile”, a declarat Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Botoşani.

Ad placeholder
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
PARTENERI - GSP.RO
„The Mountain” din Game of Thrones are 2.05 metri. Superba lui soție e mult mai mică, nu-i ajunge nici până la umăr și arată așa
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
HOROSCOP
Horoscop 6 iulie 2020. Taurii sunt cuprinși de o stare de agitație care va fi greu de domolit
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close