Mergi direct la conținut »
VIDEO | Un deputat a fost ținta unui atac la Buenos Aires. În atac, și-a pierdut viața alt om
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > VIDEO | Un deputat a fost ținta unui atac la Buenos Aires. În atac, și-a pierdut viața alt om

VIDEO | Un deputat a fost ținta unui atac la Buenos Aires. În atac, și-a pierdut viața alt om

Deputatul argentinian Hector Olivares, membru al coaliţiei guvernamentale Cambiemos (Noi schimbăm), a fost grav rănit joi în apropierea parlamentului de la Buenos Aires. Un funcţionar care îl însoţea a fost ucis, a anunţat un parlamentar citat de un canal de televiziune local, relatează AFP.

„Au fost loviţi de gloanţe, actul a fost premeditat”, a declarat deputatul José Cano pentru canalul TN, a notat agerpres.

Marcelo Yadiln, în vârstă de 58 de ani, funcţionar public din provincia La Rioja (nord-vest), a fost ucis în atac, a precizat José Cano. Hector Olivares, în vârstă de 61 de ani, deputat din aceeaşi provincie, a fost transportat la spital în stare gravă.

S-au tras 12 gloanțe

Atacul a avut loc la ora 07:00 (10:00 GMT), când focuri de armă provenind dintr-o maşină i-au vizat pe cei doi bărbaţi care se aflau în piaţa situată în apropierea Congresului. Atacatorii au tras aproximativ 12 gloanţe.

Olivares făcea parte dintr-o comisie parlamentară privind legislaţia penală şi a muncii şi lucra la un proiect privind violenţa în fotbal.

Acesta este un eveniment fără precedent în Argentina şi survine în contextul începerii campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 27 octombrie 2019. 


FOTO&VIDEO | Înainte și după – Un pensionar din București poate zâmbi din nou după ce un medic a răspuns apelului său disperat

Close
Închide
  Close