Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV/ Un deputat își deschide cabinet parlamentar pe ”frontul” din Ferentari: ”Acolo, calci pe straturi de seringi!” Galerie foto
8imagini
Ştiri Libertatea > Ştiri > EXCLUSIV/ Un deputat își deschide cabinet parlamentar pe ”frontul” din Ferentari: ”Acolo, calci pe straturi de seringi!”

EXCLUSIV/ Un deputat își deschide cabinet parlamentar pe ”frontul” din Ferentari: ”Acolo, calci pe straturi de seringi!”

Un deputat PNL de București, Ovidiu Raețchi, anunță că își va deschide în această legislatură Cabinetul Parlamentar în Ferentari. Mai precis pe Calea Ferentari nr. 72. Asta deși a fost huiduit de locuitorii din zonă, în campania de la alegerile locale, când a candidat pentru postul de primar al Sectorului 5. 

De Valentina Postelnicu,

Raețchi ne-a declarat că are cabinetul deja functional și precizează că nu este prima lui experiență în zonă.

”În legislatura trecută am mai avut, mai bine de un an, un cabinet la câteva sute de metri distanță. Fiind însă o perioadă electorală, am fost mai rezervat în privința proiectelor sociale. Acum avem patru ani la dispoziție pentru a construi lucruri mai temeinice, fără agitația și suspiciunea din perioadele foarte încărcate politic”, spune deputatul.

Ovidiu Raețchi precizează că sunt deja multe organizații civice active în zona Ferentari. Despre proiectul său, afirmă că își propune să deschidă o mare bibliotecă pentru copiii din Ferentari, unde, desigur, oricine e bine primit.

”Biblioteca reprezintă și un scop în sine, dar și un punct de plecare pentru a stimula educația în zonele unde e înca necesara intervenția sociala (zona Livezilor, de exemplu). Ne propunem să încurajăm cât mai mulți copiii să citească, oferindu-le în paralel suport școlar pentru nevoile lor curente. Putem ajuta copiii la teme, de exemplu”, spune Raețchi.

Despre zona ghetourilor: Multi copii își fac temele pe întuneric, nu au curent electric, nu au caldură; Uneori calci pe straturi de seringi

Raețchi povestește despre felul în care vede Ferentari-ul, din experiența sa.

”Anul trecut am fost de cel puțin 20 de ori în zona ghetourilor. Și trebuie spus că zona Ferentari în ansamblu a început să se dezvolte, sunt familii tinere care se mută acolo”, spune acesta.

Și totuși, sunt zone care, potrivit deputatului, rămân o provocare.

”Este vorba despre cele două-trei zone de ghetou, unde problemele juridice și sociale acumulate în decenii sunt greu de rezolvat. Acolo trebuie să ne implicăm fiecare, acei copii trebuie sprijiniți. Mulți își fac temele pe întuneric, nu au curent electric, nu au căldură.  Sunt momente în care calci pe straturi de seringi, deși fenomenul drogurilor a început să fie controlat prin implicarea unor organizații civice”, a arătat el.

Raețchi, huiduit în campania de la alegerile locale

În campania pentru alegerile locale, când Ovidiu Raețchi a candidat pentru postul de primar al sectorului 5, presa a relatat că acesta a fost huiduit în Ferentari. El a menționat atunci că busculada i-at fi fost pregătită de rivali. ”Și oamenii au rămas acolo, cu problemele lor”, a concluzionat el.

Close
Închide
  Close