Mergi direct la conținut »
Un indian și-a tăiat un deget fiindcă a votat greșit!
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Un indian și-a tăiat un deget fiindcă a votat greșit!

Indianul Pawan Kumar a votat, din greșeală, cu alt partid. Asiaticul nu și-a iertat gafa și a decis să se autoflageleze pentru această eroare: și-a tăiat degetul cu care a votat.

Pawan Kumar a spus că și-a dat, din neatenție, votul celor de la partidul de la putere, BJP (Bharatiya Janata Party), a notat bbc.com. El a vrut să voteze un partid regional, dar, dus în eroare de numeroasele simboluri ale diverselor partide, în loc să voteze elefantul, a votat floarea. 

A vrut să voteze elefantul, dar a pus degetul pe floare

El a votat joi la Bulandshahr, în statul Uttar Pradesh. Aceasta a fost a doua fază a votării în alegerile generale indiene.

„Am vrut să votez pentru elefant, dar am votat din greșeală pentru floare”, a spus Kumar într-un film care a devenit viral. El și-a tăiat degetul pentru că, în India, pentru a se evita fraudele electorale, se practică votul cu degetul, pentru a putea fi verificată amprenta alegătorului. Fiindcă n-a pus degetul unde trebuia, a decis să și-l taie!

În India au avut loc recent alegeri la care au avut drept de vot peste 900 de milioane de oameni, fiind cele mai mari alegeri organizate vreodată. Simbolurile sunt folosite fiindcă în India sunt foarte mulți oameni analfabeți.


FOTO&VIDEO/ Explicația halucinantă a primarului care a turnat bere peste cadavrul unui urs: „Acasă când tai porcul primul pahar de țuică îl torn peste el. Așa am făcut și aici”

Close
Închide
  Close