Mergi direct la conținut »
Centrală termică montată peste o pictură veche de peste 200 de ani, într-o biserică din Târgu Jiu. Cum au reacționat enoriașii
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Centrală termică montată peste o pictură veche de peste 200 de ani, într-o biserică din Târgu Jiu. Cum au reacționat enoriașii

Centrală termică montată peste o pictură veche de peste 200 de ani, într-o biserică din Târgu Jiu. Cum au reacționat enoriașii

O pictură veche de peste 200 de ani aflată în Biserica Sfântul Nicolae din Târgu Jiu, județul Gorj, a fost distrusă de un instalator care a montat o centrală termică peste ea, relatează Europa FM. Centrala acoperă jumătate din lucrare, care îi reprezintă chiar pe ctitorii bisericii, fapt ce a stârnit revolta enoriașilor.

Aceștia au postat imagini pe rețelele de socializare, pentru a face publică lucrarea instalatorului, și îi cer preotului să remedieze imediat problema.

Biserica Sfântul Nicolae din Târgu Jiu a fost ridicată în 1795, dar lucrările au fost terminate 20 de ani mai târziu. Tocmai la pictura interioară s-a lucrat cel mai mult.

Fiind vorba despre un monument istoric, în cei peste 200 de ani au fost efectuate mai multe lucrări de restaurare cu sume consistente de la buget.

Anul acesta, Parohia a decis să monteze și o centrală termică pentru ca enoriașii să nu tremure de frig la slujbe.

Doar că centrala a fost montată fix pe o pictură care aparține chiar ctitorilor bisericii, transmite Europa FM.

Enoriașii au fost extrem de revoltați și au postat imaginile pe retelele de socializare, iar acum îi cer preotului să mute centrala în alt loc.

FOTO: Digi FM

Close
Închide
  Close