Mergi direct la conținut »
Un medic de familie din Cugir a prescris 153 de reţete cu droguri. Bărbatul a fost condamnat la închisoare
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un medic de familie din Cugir a prescris 153 de reţete cu droguri. Bărbatul a fost condamnat la închisoare

Un medic de familie din Cugir a prescris 153 de reţete cu droguri. Bărbatul a fost condamnat la închisoare

Anton Ştefan B., medic de familie în Cugir, a fost trimis în judecată de procurori DIICOT Alba Iulia după ce a prescris, cu intenţie, droguri de mare risc, fără ca acestea să fie necesare din punct de vedere medical. Bărbatul a fost condamnat la închisoare cu amânarea executării pedepsei, decizia fiind pronunţată ieri la Tribunalul Alba.

Potrivit rechizitoriului, medicul de familie a eliberat 153 de reţete cu medicamente asimilate drogurilor de mare risc. Reţetele au fost eliberate în perioada martie 2014 – aprilie 2016.

Astfel, medicul a fost condamnat la 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de prescriere de către medic, cu intenţie, de droguri de mare risc, fără ca aceasta să fie necesară din punct de vedere medical (13 acte materiale) şi 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual (153 acte materiale), potrivit Observator.tv. Infracţiunea este pedepsită de Codul penal cu închisoare de la 1 la 5 ani.


Citește și

Ioana Filimon de la „Ferma” a refuzat un actor celebru din „Prison Break”! „Nu m-a interesat oferta lui”

Close
Închide
  Close