MENIU CAUTĂ
10 Sep. 2018 17:33

Un mesaj pe Facebook le-a salvat viața. Doi turiști care au suferit un accident în Bali au avut ideea genială de a se folosi de rețelele sociale pentru a alerta autoritățile

Distribuie

Un mesaj pe Facebook le-a salvat viața. Doi turișticare au suferit un accident în Bali au avut ideea genială de a se folosi de rețelele sociale pentru a alerta autoritățile.

Michael Lythcott a mers într-o vacanță în Indonezia, și Stacey Eno, o femeie pe care a întâlnit-o acolo, au închiriat un scuter și au mers să descopere frumusețile din Bali, dar au căzut într-o prăpastie.

Ei s-au trezit în râpă, accidentați serios, când deja se făcuse întuneric. Neștiind și nevăzând pe unde să urce înapoi și nici cum să alerteze poliția locală, cei doi au făcut un anunț simplu pe Facebook: „Ajutor! Pericol! Sunați la poliție!'.

Un mesaj pe Facebook le-a salvat viața. „M-am gândit că au fost răpiți'

Mesajul a avut efect imediat. prietenii au văzut postarea și au încercat să ajute. „Am văzut mesajul imediat ce l-au postat. Am crezut că au fost drogați și răăiți', a spus o prietenă, Aimee Sparks.

Mesajul salvator

„Am apucat și l-am sunat. M-am lămurit că e el, Michael, și că era grav rănit. Unii credeau că poate telefonul i-a fost furat. Sau că cineva i-a spart contul. Dar m-am lămurit după ce am vorbit cu el.

„L-am întrebat unde e și mi-a spus că nu știe, undeva în pădure. Era foarte dezorientat. L-am rugat să-mi trimită și, după ce a făcut-o, o prietenă din Canada a început să dea telefoane unor cunoștințe din Indonezia. 

„Am intrat în legătură cu o femeie de la consulat, căreia i-am trimis pe mail un screenshot cu locația pe care îl primisem de la Michael. 

Nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă nu avea telefonul la el sau n-avea baterie', a mai spus tânăra care a alertat lumea.

Cei doi au fost salvați a doua zi dimineață. Grav rănit, Michael Lythcott a stat în spital din februarie, când a avut loc accidentul, până pe 3 septembrie, când a fost externat și și-a spus povestea.

În România, un iresponsabil a pus în pericol viața unui copil, ca să facă un live pe Facebook.


Citește și: Politicieni corijenți! Sunt premieri, miniștri, parlamentari, dar ar trebui să se întoarcă pe băncile școlii

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 18 februarie 2019
Comentarii