Mergi direct la conținut »
Un munte de sare de zeci de tone s-a prăbușit în Slănic. "Am crezut că e cutremur"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un munte de sare de zeci de tone s-a prăbușit în Slănic. "Am crezut că e cutremur"

Un munte de sare de zeci de tone s-a prăbușit în Slănic. „Am crezut că e cutremur”

A fost panică marți dimineață în Slănic, după ce un bloc de sare de zeci de tone s-a prăbușit în Mina Carol de la salină. Odată desprins, muntele de sare a căzut într-o galerie și, din cauza zgomotului puternic și a trepidațiilor, localnicii au crezut că a fost cutremur.

Speriați, oamenii au deschis televizoarele ca să vadă dacă a fost sau nu cutremur.

„Am simțit prăbușirea, chiar m-am uitat la televizor să văd dacă este cutremur. A fost de intensitate foarte mare, și zgomotul foarte puternic. Toată zona minei turistice este în pericol de prăbușire. Chiar la îmbarcarea microbuzelor, sunt tasări foarte mari, de mult timp, accesul fiind restricționat pentru toată parcarea”, a precizat un localnic, conform observator.tv.

Prahoveanul susține că la începutul anului a avut loc o prăbușire la Ocna din Vale, în apropierea fostului lift pentru turiști. Atunci, s-a format un crater uriaș care ar fi un adevărat pericol atât pentru oameni, cât și pentru animale.

Reprezentanții minei din Slănic au confirmat incidentul și au explicat că prăbușirea a avut loc într-o mină veche, neexploatată de ani buni.

„În mina Carol, care este închisă, s-a desprins un bloc de sare cunoscut sub denumirea de Moldova. Zgomotul a fost resimțit în centrul orașului, dar nu există niciun pericol. Activitatea de exploatare și cea turistică nu au fost afectate”, a declarat, pentru observatorulph, liderul de sindicat Alexandru Drăgoi.

Zgomotul și suflul s-au propagat la suprafață prin celelalte galerii. Din acest motiv, localnicii au crezut că a fost cutremur.

„În această galerie nu se mai exploatează sare de zeci de ani. Mina Carol este închisă angajaților și publicului. Incidentul nu a provocat pagube sau victime și nici nu a afectat activitatea comercială și turistică a salinei”, a declarat, pentru sursa citată, Marius Tănăsie, directorul Salinei Slănic.

Mina Carol a fost închisă în anul 1938, când s-a ajuns la o adâncime de 96 m, existând pericolul de prăbușire. Atunci, Regia Monopolurilor Statului a luat hotărârea de a deschide o nouă exploatare.

În aprilie, Salina de la Slănic Prahova a fost redeschisă vizitatorilor, iar accesul se face cu aceleași microbuze.


Citește și VIDEO/Radu Paraschivescu o taxează pe Viorica Dăncilă: „Gramatica doamnei premier este ireparabilă”


 

Close
Închide
  Close