Mergi direct la conținut »
Salina de la Slănic Prahova, redeschisă vizitatorilor. Accesul se face cu aceleași microbuze
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Salina de la Slănic Prahova, redeschisă vizitatorilor. Accesul se face cu aceleași microbuze

Salina de la Slănic Prahova, redeschisă vizitatorilor. Accesul se face cu aceleași microbuze

Salina de la Slănic Prahova a fost redeschisă vizitatorilor, iar accesul se face cu aceleași microbuze. Mina de vizitare fusese închisă publicului cu două zile în urmă după accidentul produs duminică într-o galerie a salinei, unde 22 de oameni au fost răniți.

De Cristian Simion,

Conform programului publicat pe portalul Companiei Naționale a Sării, Salrom, turiștii pot vizita salina de la Slănic de marți până duminică. Primul transport se face la ora 8.00, iar ultimul la ora 15:30 către subteran.

În ceea ce privește modul în care se realizează transportul turiștilor în mina situată la peste 200 de metri sub pământ, accesul se va face cu microbuzele aceleiași firme care deține vehiculul răsturnat duminică după-amiază în galeria de sare.

Reprezentanții firmei au fost de acord să realizeze această activitate până când salina va încheia un contract cu o altă firmă, au declarat surse din conducerea Salrom. Asta în condițiile în care firma privată care face transport cu microbuze în mina de sare are contract din anul 2014, însă după accidentul de duminică după-amiază a cerut rezilierea acestuia.

Douăzeci și doi de oameni, între care opt copii, au ajuns la spital duminică, după ce un microbuz s–a răsturnat din cauza vitezei într-o galerie de sare, la jumătatea distanței către mina Unirea, care este mina de vizitare a salinei Slănic.

Dintre răniți, 17 au rămas internați în spital. Accidentul de la Slănic aruncă o imagine negativă asupra României, având în vedere că toți răniții sunt turiști străini, veniți din Israel să vadă minunățiile țării noastre.

Citește și: VIDEO/Sanda Nicola, despre „Carte de identitate”: „Dumnezeu îmi transmite semnale în cele mai interesante maniere”

Close
Închide
  Close