Acum trei ani, James Oker Gosel (34 de ani) reuşea să plece din ţara lui natală, Nigeria. Nu avea o destinaţie anume şi s-a agăţat de orice mijloc de transport care i-a ieşit în cale pentru a ajunge în Europa. A mers cu vaporul, cu maşini de ocazie şi, cel mai mult, cu trenul. Dintr-o întâmplare a ajuns în România, ascuns într-un camion. I-a plăcut şi n-a mai vrut să plece.
Etichetează produse într-o carmangerie
Patronul unei carmangerii l-a văzut pe stradă. L-a întrebat dacă vrea să muncească şi să câştige un ban. “Am plecat de acasă că nu găseam nimic de lucru şi abia aveam ce mânca. M-am obişnuit aici şi pot spune că acum sunt bogat.
Am bani să-mi cumpăr tot ce-mi trebuie, chiar dacă am un salariu de doar 650 de lei”, a spus nigerianul. În prima zi, patronul i-a explicat cum se etichetează produsele.
“M-am speriat de cât a putut să muncească şi că, la sfârşitul zilei, a insistat chiar să măture în magazie, deşi nu era treaba lui”, a spus Alexandru Şcheul, şeful refugiatului. Simţindu- se lăudat, James a adăugat: “Am găsit de lucru pentru că muncesc cât trei români!”.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro