Mergi direct la conținut »
Un nou termen în dosarul Colectiv, reunit cu cel al fostului primar Piedone
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un nou termen în dosarul Colectiv, reunit cu cel al fostului primar Piedone

Un nou termen în dosarul Colectiv, reunit cu cel al fostului primar Piedone

Un nou termen în dosarul Colectiv, reunit cu cel al fostului primar Piedone. Noul termen în dosarul Colectiv, care a fost reunit cu cel al fostului primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, ar urma să aibă loc luni, la Tribunalul Bucureşti. 

Tribunalul Bucureşti încă nu a început judecata pe fond în acest caz, notează Digi 24.

Tribunalul București a decis, la data de 15 mai, că dosarul Colectiv, în care sunt judecați patronii clubului, să fie reunit cu cel în care este inculpat fostul primar Cristian Popescu-Piedone.

Potrivit Agerpres, procurorii de la Parchetul General au fost cei care au cerut primii reunirea celor două dosare, deoarece în dosarul în care erau judecați patronii de la Colectiv, aflat inițial pe rolul Judecătoriei Sectorului 4, nu exista nicio instituție parte responsabilă civilmente, iar bunurile inculpaților nu acoperă despăgubirile cerute de victimele incendiului, în timp ce în dosarul lui Piedone, aflat la Tribunalul București, parte responsabilă civilmente este Primăria Sectorului 4.

Ulterior, avocații patronilor de la Colectiv au susținut reunirea dosarelor, în timp ce Piedone s-a opus.

În primul dosar, trimis în instanță de Parchetul General pe 28 aprilie 2016, cei trei patroni ai clubului Colectiv — Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu — sunt acuzați de ucidere din culpă, vătămare corporală și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. În dosar mai sunt judecați Daniela Niță — patroana firmei de artificii SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Cristian Niță (director) și Viorel Zaharia (pirotehnist), precum și persoanele juridice SC Colectiv Club SRL și SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL.

Ce este ciroza hepatică, boala care l-a ucis pe regizorul Alexandru Darie
Recomandări

Ce este ciroza hepatică, boala care l-a ucis pe regizorul Alexandru Darie

Al doilea dosar a fost trimis în instanță de DNA pe 6 mai 2016, Piedone fiind acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit, cauzând vătămarea intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale sectorului 4 al municipiului București. De asemenea, au fost deferite justiției alte trei persoane din cadrul primăriei: Aurelia Iofciu — șef al Serviciului autorizări comerciale, Larisa Luminița Ganea — consilier superior, Ramona Sandra Moțoc — referent superior, ambele în cadrul aceluiași serviciu.

Raport FINAL IML: Fragmentele osoase descoperite în locuinţa lui Dincă sunt de origine animală
Recomandări

Raport FINAL IML: Fragmentele osoase descoperite în locuinţa lui Dincă sunt de origine animală

64 de tineri au murit în clubul Colectiv

Pe 30 octombrie 2015, artificiile aprinse în timpul concertului trupei Goodbay to Gravity au cauzat moartea a 64 de tineri aflați în clubul Colectiv din Bucureşti. Alte câteva zeci au supraviețuit, însă trăiesc zi de zi cu rănile rămase, cu inimile îngreunate de dorul celor pe care i-au pierdut și cu ambiția de a face orice e nevoie pentru ca nimeni să nu mai treacă printr-o asemenea nenorocire.


IMAGINI EXCLUSIVE de la petrecerea de botez a lui Nicholas, primul nepot al fostului premier Adrian Năstase


 

 
 
Close
Închide
  Close