MENIU CAUTĂ

Un nou virus pe Facebook Messenger! Cât de periculos e și cum poți să te aperi de el

Distribuie

Un nou virus pe Facebook Messenger. Ați tot auzit de alerte de virus, apărute pe Facebook sau Facebook Messenger. Dar știți și cum să vă apărați de ele?

Ei bine, specialiștii în securitate informațională de la Kaspersky Lab au descoperit acum o campanie de tip cross-platform în messengerul din Facebook prin care utilizatorii primesc linkuri și, în caz că le accesează, pe calculatorul lor se instalează un virus.

Este vorba de un mesaj privat trimis utilizatorilor, care conține un link spre un video, informează  https://huff.ro/tech/mare-alerta-pe-facebook-messenger-specialistii-avertizeaza-utilizatorii-retelei-sa-nu-mai-faca-asta-134630, care citează The Hacker News.

Astfel, utilizatorii primesc un mesaj privat de la cineva din lista lor de Facebook, prin care sunt rugați să acceseze un link care duce spre un videoclip.

În momentul în care utilizatorul va face asta, el va fi redirecționat pe o altă pagină, unde i se va cere permisiunea pentru a descărca și instala o presupusă actualizare a Flash Player, care este de fapt virusul în cauză, relatează.

Acest virus nu este un Troian sau ceva asemănător, dar instalează un program prin care se face publicitate, advertising.

Specialiștii recomandă, ca înainte de a deschide link-ul, să întrebați acel prieten dacă într-adevăr el vi l-a transmis. Și chiar dacă răspunsul este pozitiv, e bine să fiți precauți, pentru că poate și el, la rândul său, a crezut ca acel link este în regulă.


CITEȘTE ȘI… Lacul Morii ar putea inunda Bucureştiul, în cazul unui cutremur major. Apa ar putea ajunge chiar până în sectorul 4 al Capitalei


 

Citește mai multe despre Facebook, virus și virusi pe Libertatea.

Comentarii