Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un om al străzii a devenit erou, după atacul din Melbourne. Gestul australienilor față de el

Un om al străzii a devenit erou, după atacul din Melbourne. Gestul australienilor față de el

O persoană a fost ucisă și alte două au fost rănite în atacul terorist de vineri, 9 noiembrie, din centrul orașului Melbourne, Australia, când un bărbat și-a dat foc la mașină, apoi a înjunghiat mai mulți trecători și a atacat doi polițiști. La un moment dat, agresorul a fost lovit de Michael Rogers, un om al străzii care a intrat cu un cărucior de cumpărături în el.

„Fără îndoială, a acționat curajos. Apreciem enorm intervenția sa”, l-au lăudat, atunci, polițiștii.

„Am aruncat căruciorul direct spre el și l-am nimerit. Nu am reușit să îl dobor la pământ. Nu sunt erou”, a declarat Rogers, care a stat în închisoare periodic, în ultimii 20 de ani, și a primit inclusiv o sentință la 5 ani în spatele gratiilor, pentru un jaf în formă agravată. De asemenea, este un fost consumator de droguri, informează Digi 24.

Acum, va primi și o sumă mare de bani, după ce australienii – impresionați de gestul său – au donat peste 100.000 de dolari australieni (50.000 de euro ) pentru a-l ajuta.

Atacatorul din Melbourne a fost identificat drept Hassain Khalif Shire Ali, un australian de origine somaleză, în vârstă de 30 de ani, care se afla deja în atenția serviciilor secrete.

El l-a înjunghiat mortal pe proprietarul unui restaurant și a rănit alți doi oameni, înainte să fie rănit grav de polițiști. Acesta a murit, la scurt timp, la spital.

  • FOTO – EPA
  • FOTO principal – Digi 24

Citește și… Rana din inima noastră. Bătrâna de 79 de ani pasată între familie și spital arată gradul de cinism la care au ajuns atât oamenii, cât și instituțiile


 

Close
Închide
  Close