MENIU CAUTĂ
08 Feb. 2013 17:57

Un popă făcea trafic cu etnobotanice ascunse în cărţi!

Distribuie

Lovitură de teatru în cazul reţelei vânzătorilor de vise de la Vaslui, săltaţi săptămâna trecută de oamenii legii. Joi, autorităţile l-au reţinut pe principalul furnizor al grupării de traficanţi de etnobotanice, care este... un preot! Anul trecut, părintele constănţean Gabriel Bucică (32 de ani) a trimis reţelei conduse de interlopul Marius Buga mai multe colete conţinând substanţele interzise.

A fost reţinut pentru 29 de zile

Potrivit procurorilor, slujitorul Domnului a recurs şi la metode ingenioase pentru transportul mărfii de la Constanţa la Vaslui, tipice celor mai versaţi contrabandişti: a decupat interiorul unor cărţi şi a introdus acolo etnobotanicele pentru a nu fi depistate la un eventual control de rutină. Mai mult, în câteva rânduri, preotul a venit personal la Vaslui cu etnobotanice, iar aici s-a întâlnit cu liderul grupării, Marius Buga, şi şi-a încasat banii. Astfel, oamenii legii deţin suficiente probe care-l incriminează, aşa că, joi dimineaţă, Gabriel Bucică a fost citat la DIICOT Vaslui. A fost audiat, iar la final s-a ales cu mandat de reţinere. Este o situaţie fără precedent, când o faţă bisericească ajunge după gratii pentru trafic de droguri. Bucică şi-a petrecut prima noapte în celulă, iar ieri a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Arhiepiscopia Tomisului l-a suspendat


De îndată ce au fost făcute publice informaţiile conform cărora preotul Gabriel Bucică face parte dintr-o reţea de traficanţi de etnobotanice, superiorii acestuia au luat măsuri. ”Arhiepiscopia Tomisului a hotărât suspendarea din calitatea de preot a lui Bucică Gabriel. Această decizie vine în urma acuzaţiilor pe care procurorii DIICOT Vaslui i le aduc, precum şi a reţinerii acestuia”, a precizat instituţia prin- tr-un comunicat. În funcţie de rezultatele anchetei, înaltele feţe bisericeşti vor decide dacă îi vor ridica definitiv dreptul de a mai sluji.

Enoriaşilor nu le vine să creadă

Vestea că preotul care slujea la Catedrala Sf. Petru şi Pavel, din Constanţa, este acuzat de trafic cu etnobotanice i-a şocat pe enoriaşi. Oamenii susţin cu tărie că părintele trebuie pedepsit aspru pentru fapta sa.
”Cred că ar trebui închis, să-i vină mintea la cap.
Îmi pare rău că un preot a ajuns să facă aşa ceva.
Nu aş fi crezut că preoţii se pot preta la
lucruri aşa de grave”, ne-a spus
Gheorghiţă Pleşu (foto)
.
O altă enoriaşă nici nu a vrut să creadă că părintele se face vinovat.
”Nu cred că ar fi făcut trafic de droguri. Cred că este o făcută””, a declarat Luminiţa Andrei.
”Nu e bine dacă a făcut aşa
ceva şi ar trebui să-şi
îndrepte greşelile”,
a întărit şi Vasile
Gorogan (foto)
.

Un preot beat a băgat trei oameni în spital


Un alt caz revoltător, în care a fost implicat un alt preot, tot din judeţul Constanţa, s-a petrecut săptămâna trecută. Acesta s-a urcat beat la volan şi a provocat un grav accident în centrul oraşului Constanţa. Pentru că gonea cu viteză, slujitorul Domnului a pierdut controlul volanului, s-a izbit de două autoturisme, s-a răsturnat şi apoi s-a oprit într-un al treilea autoturism care era parcat. Trei persoane, dintre care doi copii, au ajuns la spital în urma accidentului. Poliţiştii i-au deschis preotului dosar penal, după ce au stabilit că acesta avea o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. La aflarea incidentului, Arhiepiscopia Tomisului l-a suspendat şi pe acesta din funcţia de preot.

Citește mai multe despre Investigații şi Reportaje pe Libertatea.

Comentarii