Mergi direct la conținut »
Un primar din Gorj nu acordă ajutoare sociale beneficiarilor care nu muncesc
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Un primar din Gorj nu mai dă ajutoare sociale dacă ”asistații” nu muncesc: “Avem șanțuri pline de buruieni, ne mănâncă șerpii”

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Duminică, 20 august 2017, 17:39

Un primar din Gorj nu acordă ajutoare sociale beneficiarilor care nu muncesc. Sorin Bucurescu este primarul comunei Slivilești, din județul Gorj, care a decis să le ceară beneficiarilor de ajutoare sociale din comună să vină și să presteze munca pe care trebuie să o facă, în fiecare lună, în folosul comunității, așa cum prevede Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

Ad placeholder

Cu toate acestea, nu toți s-au speriat, iar edilul a avut parte de refuzuri și motivații din partea unor asistați social, inclusiv vecini ai săi, pentru a nu veni la muncă, mai ceva ca la școală, când elevii își scuză absențele.

Așa s-a întâmplat și cu Cristi Armegioiu, cel care nu a crezut că primarul va fi în stare să pună decizia în aplicare, chiar dacă edilul i-a avertizat încă din primăvară că se va ajunge aici, scrie pandurul.ro.

„E vecin cu mine, a crezut că glumesc, dar i-am spus că nu e de joacă. Suntem vecini în satul Cojmănești, l-am rugat de câteva ori să vină, că treabă e destulă de făcut. I-am spus că avem șanțuri prin comună necurățate și pline de buruieni, ne mănâncă șerpii, dar el a spus că nu poate. Păi, eu să stau să mă rog de fiecare? Unde ajungem? Le-am spus clar că nu va fi nimeni iertat, chiar dacă e vorba de vecini sau prieteni, pentru că nu avem bani la buget, iar cei care sunt trebuie să îi drămuim cât mai bine”, a spus edilul, despre acesta.

La rândul său, Armegioiu se apără spunând că avea mama bolnavă în altă comună și a trebuit să stea cu ea acolo.

“Nu m-a iertat nici primarul și nici secretarul, că și secretarul e vecin cu noi aici. Le-am spus că nu mă pot duce la muncă atunci când m-au chemat și după aia am primit hârtia acasă că nu mai sunt pe tabel. L-am și întrebat pe secretar cum a putut să semneze hârtia de mi-a trimis-o, că pe primar, hai că îl înțeleg, e primar, chiar dacă suntem vecini. De muncă sunt bun, nu zic că nu, dar dacă nu s-a putut atunci, astea au fost situațiile. Aveam trei milioane de lei vechi pe lună, era pâinea asigurată în casă, așa ce fac?”, s-a plâns bărbatul.

Acum, dacă depune dosarul din nou și îndeplinește condițiile legale, poate să redevină beneficiar al ajutorului social.

Sorin Bucurescu (s) și Cristi Armegioiu

Primarul Sorin Bucurescu (s), alături de asistatul social Cristi Armegioiu, care este și vecinul edilului

Fiecare beneficiar de ajutor social primește lunar de la stat cel puțin 250 de lei, în funcție de numărul membrilor de familie, amintește sursa citată.

Dar cel mai important lucru pentru ei este faptul că statul le recunoaște calitatea de asigurați medical, iar asta contează enorm, după cum spune Dumitru Murgu, unul din localnicii din Slivilești care merge la toate muncile la care e trimis de cei de la primărie.

„Scapi de plată la spitalizare, că iei adeverință de la primărie și nu mai ești așa, pe cont propriu, că așa nu-ți convine. Eu am fost o săptămână internat la Târgu-Jiu și dacă nu aveam adeverința trebuia să dau la doctori acolo 14 milioane. Am dus adeverința și nu am plătit. Ce nu făceam cu 14 milioane dacă îi aveam…”, oftează bărbatul.

Slivilești este o comună în județul Gorj, formată din satele Cojmănești, Miculești, Slivilești, Strâmtu, Sura, Șiacu, Știucani și Tehomir.

FOTO: pandurul.ro


CITEȘTE ȘI… EXCLUSIV/Horia Brenciu a intrat pe teritoriul lui Ștefan Bănică jr! Îl atacă unde îl doare mai tare


 

Ad placeholder
Fiica lui Ionel Ganea, acuzații brutale: „A fost violent cu familia, nu știu cum a rezistat mama atât!” » Unde ar fi surprins-o pe amanta fostului internațional
PARTENERI - GSP.RO
Fiica lui Ionel Ganea, acuzații brutale: „A fost violent cu familia, nu știu cum a rezistat mama atât!” » Unde ar fi surprins-o pe amanta fostului internațional
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
HOROSCOP
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close