Mergi direct la conținut »
Un primar din Gorj a ridicat calculatoarele angajatelor care l-ar bârfi pe Facebook. „Răspund de toate bunurile Primăriei”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Un primar din Gorj a ridicat calculatoarele angajatelor care l-ar bârfi pe Facebook. „Răspund de toate bunurile Primăriei”

Un primar din Gorj a ridicat calculatoarele angajatelor care l-ar bârfi pe Facebook. Edilul Ionuț Stan din comuna Albeni a aflat că două angajate și-ar fi creat conturi false pe rețelele de socializare, pe care le-ar accesa în timpul programului de lucru. În cazul în care va fi depusă o plângere, edilul ar putea fi acuzat de violarea corespondenței.

Cele două angajate de la Urbanism şi Serviciul Juridic al Primăriei Albeni susţin că edilul Ionuț Stan a venit la finalul programului şi a ridicat calculatoarele fără niciun fel de explicaţie, scrie pandurul.ro.

„Pur şi simplu, a intrat în birou, a cerut calculatoarele. A venit cu alţi doi angajaţi şi le-a scos firele, apoi le-a dus în maşină. Nu am prea avut timp nici să reacţionăm. Ne-a spus doar că le ia să verifice. Ce să verifice, nu a vrut să ne spună. Nu e normal ce se întâmplă. Eu nici nu am ştiut de ce le-a luat. Am aflat abia a doua zi că a vrut să vadă dacă noi stăm pe Facebook”, ne-a spus Delia Malacu, jurista Primăriei din Albeni

Și colega ei de la Serviciul Urbanism a rămas fără calculator.

„Nu ştiu ce a căutat pe calculatorul meu. Eu am adresele de email gata logate, se conectează automat. Nu ştiu dacă a citit ceva. Nici nu aveam vreun secret, dar nu cred că aşa se acţionează. Eu i-am trimis o adresă. I-am solicitat să îmi spună ce a verificat şi ce nereguli a constatat dumnealui pe calculatorul meu, dar nu am primit niciun fel de explicaţie”, a spus Livia Coancă, consilier la Serviciul Urbanism.

Primarul din Albeni a ridicat calculatoarele celor două angajate despre care ar fi aflat că l-ar bârfi pe Facebook.

„Eu răspund de toate bunurile primăriei, le am în gestiune. Nu cred că e nimic greşit că am luat calculatoarele acasă. Nu am făcut nimic greşit. Le-am spus să nu mai intre pe Facebook când sunt la serviciu. Cele două au creat conturi false şi îmi aduc mie injurii pe internet. Vorbesc urât. Nu pot să reproduc ce scriu acolo cele două angajate sub alte nume. Se referă la viaţa mea privată. Eu am luat calculatoarele la finalul programului. Nu a fost perturbată activitatea. Le-am adus a doua zi la opt dimineaţa. Pe unul dintre calculatoare, chiar am găsit că se logase cineva cu unul dintre conturile false”, a explicat, pentru sursa citată, primarul Ionuţ Stan (foto).

Un primar din Gorj a ridicat calculatoarele angajatelor care l-ar bârfi pe Facebook

Dacă angajatele vor depune plângere împotriva primarului, Ionuț Stan ar putea fi cercetat de violare a corespondenței.

Există, însă, instituții în România, unde accesul la rețelele de socializare a fost blocat. De exemplu, primarul din Darabani, județul Botoșani, a blocat accesul angajaților la Facebook.

sursă foto: pandurul.ro


Citește și VIDEO EXCLUSIV/Interviu fără perdea cu actrița porno Tera Patrick: „Compar meseria mea cu a unui atlet. Pentru bărbați e mai greu”


 

Close
Închide
  Close