Mergi direct la conținut »
Un profesor trebuie să-i plătească daune uriașe unei eleve pe care a făcut-o "pocnitoare" fiindcă i-a refuzat avansurile
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un profesor trebuie să-i plătească daune uriașe unei eleve pe care a făcut-o "pocnitoare" fiindcă i-a refuzat avansurile

Un profesor trebuie să-i plătească daune uriașe unei eleve pe care a făcut-o „pocnitoare” fiindcă i-a refuzat avansurile

Petrică Angheluș, un profesor de sport din pașcani, județul Iași, a hărțuit-o pe o elevă care i-a căzut cu tronc. Când fata l-a refuzat, profesorul a trecut la represalii și a numit-o pocnitoare și în alte feluri.

Profesorul de sport în vârstă de 61 de ani a recunoscut în fața magistraților că era „hiperexcitat” și, din acest motiv, i-a făcut avansuri fetei. Profesorul a primit o condamnare de trei luni cu suspendare și plata unor daune morale în valoare de 20.000 de lei, a notat ziaruldeiasi.ro.

Bărbatul, profesor de sport la Colegiul „Mihail Sado­veanu” din Paşcani, a început avansurile asupra tinerei O. A., o elevă din Republica Moldova, pe 14 martie 2017.

El s-a recomandat ca fiind colaborator al Mossadului, SIAS și KGB, iar apoi i-a propus adolescentei să se întâlnească cu el, deoarece îi este „dragă” și ar vrea să-i ofere cadou „un puloveraș, un bănuț”, deoarece știe că „îi place viața, care e făcută să fie trăită”. 

Fata s-a dus cu înregistrările la poliție, dar oamenii legii n-au luat măsuri

Eleva l-a recunoscut pe profesor și l-a refuzat. Profesorul a pus mâna din nou pe telefon și a jignit-o. „Inculpatul îi transmite persoanei vătămate că ştie despre aceasta că «face bani prin parcare, prin poligon» şi o insultă adresându-i fără niciun drept cuvinte deosebit de jignitoare şi umilitoare precum «nesim­ţită», «producătoare» şi «pocnitoare»”, se arată în motivarea judecătorilor.

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața
Recomandări

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața

Pe 19 martie 2017, bărbatul a apelat-o din nou. Atunci, i-a oferit un inel de aur, dar fata l-a amenințat că-l pârăște la poliție. Profesorul i-a răspuns că „nu mai poate el de frică”.

Eleva a mers cu înregistrările la poliție, dar potrivit judecătorilor, poliţiştii din Paşcani „nu au întreprins măsuri corespunzătoare faţă de gravitatea faptei dovedită printr-o probă aproape irefragabilă, respectiv înregistrarea audio”.

Petrică Angheluş a avut o atitudine stupefiantă în fața organelor de anchetă, spunând că totul a fost un act de „justiţie morală şi socială”, în sensul că a vrut să adune probe cu privire la moralitatea îndoielnică a elevei pentru a le prezenta conducerii şcolii. La Parchet, profesorul a recunoscut că a sunat-o pe fată, negând însă că ştia că aceasta îi este elevă.

„În cursul judecăţii, inculpatul a dovedit aceeaşi atitudine de totală neînţelegere a gravităţii faptei sale, din contră, acesta invocând stări de hiperexcitabilitate şi acuzând-o în continuare pe eleva O.A. şi sugerând că a transformat internatul într-un adevărat bordel”, au precizat judecătorii.

Mai mulţi bărbaţi, elevi unii dintre ei, au fost audiaţi în instanţă, la propunerea profesorului, toţi umilind-o pe elevă şi spunând că aceasta ar fi prostituată.

Adriana Oprea, analiză devastatoare: Ceilalţi viermi din cazul Caracal
Recomandări

Adriana Oprea, analiză devastatoare: Ceilalţi viermi din cazul Caracal

Judecătorii au analizat însă mai multe caracterizări ale profesorilor liceului din care rezultă că aceasta „nu doar că a fost o elevă deosebită, însă că aceasta s-a remarcat prin trăsături de caracter şi printr-un comportament cu totul aparte, dovedind mereu o deosebită bună cuviinţă, decenţă, bun simţ şi echilibru în toate activităţile sale”.


Close
Închide
  Close