Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Român mort în tragedia din Italia. 35 de oameni au murit în urma prăbușirii podului din Genova

Român mort în tragedia din Italia. 35 de oameni au murit în urma prăbușirii podului din Genova

Un român a murit în urma prăbușirii podului din Genova. Un cetățean român a murit în accidentul care s-a petrecut marți la Genova, în Italia, unde un pod peste care trecea o autostradă s-a prăbușit, conform unui anunț făcut de Ministerul Afacerilor Externe. Românul se numără printre cele 35 de persoane decedate în urma tragiocului eveniment. 

„O echipă consulară mobilă, condusă de șeful oficiului consular de la Torino, s-a deplasat la locul incidentului și la spitalele din zonă pentru a acorda asistență consulară. Conform datelor preliminare obținute, până la acest moment, de echipa consulară mobilă aflată la fața locului, printre persoanele decedate a fost identificat și un cetățean român”, a informat MAE într-un comunicat.

Operațiunile complexe de salvare și de scoatere a victimelor de sub dărâmături sunt în derulare. Echipa consulară mobilă își va continua activitatea de asistență pe tot parcursul nopții și va menține în permanență legătura atât cu Celula de Criză instituită la nivelul autorităților locale, cât și cu unitățile medicale la care au fost transportate victimele, precizează ministerul.

Totodată, MAE transmite condoleanțe familiilor victimelor tragicului incident produs în Genova, soldat cu decesul a numeroase persoane, și le dorește celor răniți însănătoșire grabnică.

Un pod de autostradă, aflat la 50 de metri înălțime, s-a prăbușit în apropierea orașului Genova, în Italia, în timpul unei furtuni puternice, arată poliția. Autoritățile susțin că mai multe mașini se aflau pe pod în momentul producerii incidentului și că ar exista cel puțin 35 de morți și 13 răniți.

Foto: EPA


Citește și:

EXCLUSIV | Detalii noi despre podul prăbușit în Italia. Un inginer a semnalat încă din 2016 că podul are probleme

Close
Închide
  Close