Mergi direct la conținut »
Un senator din Haiti a deschis focul asupra unor protestatari aflați în fața Parlamentului. Două persoane au fost rănite (VIDEO)
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Un senator din Haiti a deschis focul asupra unor protestatari aflați în fața Parlamentului. Două persoane au fost rănite (VIDEO)

Un senator haitian a deschis focul în cursul unui protest care s-a desfăşurat luni în faţa sediului Parlamentului din Port-au-Prince, rănind două persoane, inclusiv un fotojurnalist, potrivit BBC.

De Dragoș Tănase,

Senatorul Jean Marie Ralph Féthière, care a tras mai multe focuri de arme în momentul în care părăsea incinta Parlamentului, şi-a motivat gestul spunând că se apăra de protestatari.

„Am fost atacat de grupuri militante violente, aşa că m-am apărat”

Senatorul Jean Marie Ralph Féthière:

Chery Dieu-Nalio, un fotojurnalist de la Associated Press, a fost lovit în bărbie de un proiectil, dar rănile suferite nu îi pun viața în pericol. De asemenea, în cursul aceluiași incident a mai fost rănit şi un agent de securitate.

Un alt senator, Patrice Dumont, a declarat presei locale că Jean Marie Ralph Féthière i-a avertizat pe oamenii din jurul său înainte de a deschide focul, informează BBC.

Mai multe persoane s-au strâns ieri în faţa Parlamentului din Haiti pentru un protest în legătură cu numirea unui nou prim-ministru, Fritz-William Michel.

Haiti se confruntă cu o gravă criză politică provocată de corupţie şi problemele economice ale ţării, inclusiv inflaţie galopantă şi penurie de carburant.

Contestat de numeroşi haitieni, preşedintele Jovenel Moïse refuză să demisioneze, susţinând că nu va lasa ţara „pe mâna bandelor înarmate şi a traficanţilor de droguri”.

FOTO: EPA

VIDEO: The Guardian

Close
Închide
  Close