Mergi direct la conținut »
Stadionul unei echipe de fotbal din Argentina se va numi "Papa Francisc"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Stadionul unei echipe de fotbal din Argentina se va numi "Papa Francisc"

Stadionul unei echipe de fotbal din Argentina se va numi „Papa Francisc”

Noul stadion al echipei de fotbal San Lorenzo de Almagro din Argentina se va numi "Papa Francisc", a anunţat preşedintele clubului din Buenos Aires, citat de presa locală.

De Dragoș Tănase,

Decizia a fost luată în onoarea fostului cardinal argentinian Jorge Mario Bergoglio, aflat acum la conducerea Bisericii Catolice. San Lorenzo de Almagro este clubul de suflet al Papei Francisc.

Papa Francisc
Papa Francisc

„Noul stadion se va numi Papa Francisc. Pe 1 iulie vom intra în posesia terenului. Am pregătit o petrecere pentru noaptea de 30 iunie”, a declarat preşedintele lui San Lorenzo, Matias Lammens, pentru un post local de radio, citat de Agerpres.

Papa Francisc nu şi-a ascuns niciodată afecţiunea faţă de San Lorenzo de Almagro, una dintre echipele din Buenos Aires, iar acum clubul doreşte să-i răsplătească în acest mod dragostea faţă de culorile „azulgrana”.

San Lorenzo se pregăteşte să îşi construiască o nouă arenă, cu o capacitate de 42.000 de locuri, în cartierul muncitoresc Boedo.

Ieri, Papa Francisc a vorbit în Piața San Pietro despre vizita în țara noastră: A fost o mare bucurie să fiu un pelerin în România”

FOTO: taringa.net

Citește și:
Un preot din Blaj a găsit 5.000 de euro într-o toaletă, în timpul vizitei Papei Francisc!

Close
Închide
  Close