De Andreea Radu,

Choe In-guk este fiul unui fost ministru de externe sud-coreean care în anul 1986 a fugit alături de soția lui în Coreea de Nord.

Bărbatul a ajuns la Phenian sâmbătă și a declarat că a decis să trăiască permanent în Coreea de Nord, „chiar dacă așa de târziu”.

„Nu reușesc să-mi găsesc cuvintele pentru a-mi exprimă recunoștință față de Republica ce mă primește cu brațele deschise”, spune Choe într-o înregistrare video filmată pe aeroport.

Potrivit presei nord-coreene, Choe In-guk va lucra pe problemele de reunificare a celor două țări care sunt, din punct de vedere tehnic, încă în război. Locuitorii din Sud au nevoie de permisie pentru a vizita Nordul, potrivit BBC.

Ministerul sud-coreean al Unificării a confirmat că bărbatul nu avea permisiunea de călătorie. Astfel, el a încălcat o lege a țării sale prin faptul că nu a obținut acordul guvernului și ar putea fi arestat dacă se va întoarce în Coreea de Sud.

Foto: Captură YouTube


OPINIE | UE a căzut în capcana populiștilor și a crescut distanța față de cetățeniBenny scos din sărite: „M-am uitat pe Instagramul Cristinei Neagu și mi-era rușine, frate!”
GSP.RO

Benny scos din sărite: „M-am uitat pe Instagramul Cristinei Neagu și mi-era rușine, frate!”

Horoscop 8 decembrie 2019. Vărsătorii își fac griji legate de bani
HOROSCOP

Horoscop 8 decembrie 2019. Vărsătorii își fac griji legate de bani