Mergi direct la conținut »
Un sud-coreean a fost ales șeful Interpol. Kim Jong-yang îi ia locul chinezului Meng Hongwei, care a demisionat
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Un sud-coreean a fost ales șeful Interpol. Kim Jong-yang îi ia locul chinezului Meng Hongwei, care a demisionat

Un sud-coreean a fost ales șeful Interpol. Kim Jong-yang îi ia locul chinezului Meng Hongwei, care a demisionat

Interpol l-a ales pe Kim Jong-yang în funcția de președinte al instituției. Șeful Interpol Coreea de Sud a fost desemnat în detrimentului omologului său rus, care a fost descalificat din cauza acuzațiilor de abuz de sistemul de mandate de arestare internaționale în favoarea lui Vladimir Putin.

Kim a fost ales președintele celor 194 de state membre Interpol în timpul congresului anual ținut la Dubai.

Favorit în cursa pentru președinția Interpol era considerat Alexander Prokopchuk din Rusia, dar în ultima perioadă s-a vehiculat tot mai mult varianta că acesta ar putea să se folosească de această poziție pentru a-i viza pe criticii lui Vladimir Putin.

Interpol și-a ales un nou președinte după ce fostul ocupant al funcției, chinezul Meng Hongwei, și-a dat demisia. El este anchetat în China pentru presupuse încălcări ale legii, iar soția sa îl dăduse dispărut.


Citește și: Un sat locuit de români a dat lovitura cu o afacere care are succes pe 5 continente! Cu banii câștigați, locuitorii și-au asfaltat un drum!


 

Close
Închide
  Close