Mergi direct la conținut »
Un tânăr a vrut să se arunce de la etajul 13 al unui hotel din Iași
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un tânăr a vrut să se arunce de la etajul 13 al unui hotel din Iași

Un tânăr a vrut să se arunce de la etajul 13 al unui hotel din Iași

Un tânăr care a vrut să se arunce de pe acoperișul unui hotel cu 13 etaje din Piața Unirii din Iași a fost coborât după mai bine de șapte ore de protest.

Imediat ce a fost coborât, acesta a fost luat de polițiștii de la fața locului și dus pentru a fi expertizat la Spitalul de Neuropsihiatrie Socola.

„Am vrut să îmi exprim opinia. Nu am bani. Nu am nimic. Îmi caut de lucru de atâția ani, nu am niciun venit. Am făcut pușcărie pe nedrept. Acum nu îmi mai găsesc de muncă. Nu știu dacă se va rezolva ceva”, a declarat bărbatul după ce a fost coborât de pe acoperișul hotelului Unirea.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a fost solicitat prin serviciul 112 să intervină în zona Pieței Unirii din cauza unui bărbat de 26 de ani care amenința că se aruncă de pe acoperișul unui hotel cu 13 etaje. Înainte de a urca pe acoperișul hotelului, bărbatul a fost la restaurantul de la etajul 13 și a comandat prânzul.

La locul intervenției s-au deplasat echipaje ale ISU, cu o autoplatformă și perna pneumatică, ale poliției, jandarmeriei și Ambulanței.

În timpul protestului de la înălțime, tânărul a spus autorităților că este nemulțumit de condiția sa socială, fără a avea o revendicare clară.

Printre cei care au încercat să stea de vorbă cu protestatarul s-au aflat atât negociatorii, precum și mama și soția acestuia, însărcinată în luna a noua, dar și primarul Mihai Chirica.

„A spus că vrea Unirea cu Basarabia. Mai apoi a spus că nu își găsește un loc de muncă și că are nevoie de o locuință pentru concubina și copilul care se va naște în următoarele zile. Era îngrijorat și că nu își poate plăti consumația de la restaurantul aflat la ultimul etaj al hotelului. Vom încerca să îi rezolvăm o parte din problemele care țin de municipalitate. Cât despre consumație, o voi plăti eu”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Potrivit apropiaților tânărului, notează Agerpres, acesta a fost în detenție și ar fi consumator de etnobotanice.

Close
Închide
  Close