10 Ian. 2018 15:35 , de Valentina Postelnicu

VIDEO EXCLUSIV. Ungureanu, dezvăluiri despre mafia transplantului: Sunt scene îngrozitoare, de film, cu doctori loviți în stomac de Lucan: El râdea de se prăpădea

Distribuie

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a povestit, marți, la interviurile Libertatea, despre modul în care se comporta medicul Mihai Lucan în Instititutul de Transplant de la Cluj. El a afirmat că acesta era temut și adora ”frica bolnavilor și a personalului medical”. ”Sunt scene îngrozitoare, de film, cu doctori loviți în stomac. Stătea de vorbă cu ei la vizită și brusc le arunca un pumn (..) de rămânea doctorul fără respirație. Și el se prăpădea de râs”, a spus Ungureanu. 

El a afirmat că sunt 'scene de film, cu personal care se punea în poziția de drepți, care dispărea din fața liftului. El scruta pe toată lumea, cu o pălărie din filmul Nașul,  cu un baston cu măciulie.  Dacă nu îi convenea, urla, și toată lumea se panica. Adora frica din bolnavi și din personalul medical, care era supus lui. Sunt scene îngrozitoare cu doctori loviți în stomac. Stătea cu ei de vorbă, la vizită și brusc le arunca câte un pumn. El a făcut judo, când era mai tânăr, era un tip solid, înota în fiecare dimineață. Și rămânea medicul fără respirație, și râdea de se prăpădea. Nu făcea asta la nervi, ci pentru intimidare.  E un caz care se poate studia și din altă patologie decât cea care ține de competența DIICOT', a declarat Ungureanu.

El a precizat că nu a fost niciodată angajatul lui Lucan, sau colaboratorului lui, ci al unei echipe medicale din care făcea parte și medicul Mihai Lucan, pe partea de asistență socială.

'Niciodată nu m-am considerat un sclav pe plantație, din păcate s-au considerat unii medici din echipă, care au fost complici în toată această perioadă, Profesorul Lucan nu putea face tot ce a făcut fără sprijinul autorităților, care au închis o chii la toate reclamațiile făcute în această perioadă', a afirmat Ungureanu, el menționând că despre faptele lui Mihai Lucan s-a scris ani la rând. 'Adevările nu erau necunoscute. DIICOT nu le-a aflat de la mine, ci eu am fost doar mai hotărât și mai consecvent, și mai puțin subminat de frică', a explicat el.

Lucan a spus că a primit, în urmă cu o zi o mărturie incredibilă din partea unui pacient al lui Mihai Lucan.

'Un tânăr din Sălaj în scaun cu rotile, că a fost nevoit să plătească 1.500 de euro, la privat, și în aceeași seară a fost dus la stat, sub efectul anesteziei. ractic, Lucan a transformat o instituție de stat, într-un azil de noapte, în condițiile în care instituția trebuia să facă chirurgie', a afirmat Ungureanu, precizând că toate consumabilele, personalul, erau decontate din bugetul Institutului de Urologie, iar cine intra în Institutul de Transplant, era obligat să lucreze și la clinica Lukmed'.

'Lucan s-a folosit de toată infrastructura, pentru a se îmbogăți', a mai acuzat Emanuel Ungureanu.

Citește și: REPORTAJ/Cum a cinstit un ploieștean memoria nevestei care-l înșela. I-a ridicat cel mai original monument: 'Astfel este viața'/VIDEO

Loading...
Comentarii