UPDATE – DOSARUL ICA | Curtea de Apel ANUNŢĂ VINERI DECIZIA FINALĂ în cazul lui Dan Voiculescu

07 august 2014 05:03

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au rămas în pronunţare în dosarul ICA în care Dan Voiculescu riscă cel puţin cinci ani de închisoare. Magistraţii au anunţat marţi că avocaţii au termen până joi să depună concluziile scrise.

UPDATE: Curtea de Apel București (CAB) pronunță vineri, în ședință publică, sentința definitivă în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care a fost judecat și Dan Voiculescu.
Marţi, în ultimul cuvânt, acuzatul Dan Voiculescu a susţinut că rechizitoriul dosarului este incorect, bazat pe falsuri şi nu pe probe. La ieşirea din sediul instanţei, Dan Voiculescu a declarat că îi pare rău de faptul că ‘oameni complet nevinovaţi’ au fost ‘târâţi’ într-un proces ‘criminal’ doar pentru că el trebuia să fie condamnat.

Dan Voiculescu şi alte 12 persoane au fost trimişi în judecată în „Dosarul ICA” la începutul lunii decembrie 2008. Procurorii susţin că privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro. Potrivit procurorilor, prejudiciul produs în urma acestei privatizări se ridică la peste 60 de milioane de euro.
Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare. Sentinţa a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care va da o decizie definitivă în acest dosar.
 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro