MENIU CAUTĂ
14 Noi. 2013 05:56 , de Geo Berciu

URMAŞUL PĂRINTELUI lui Dracula vine în România! Vezi CE PLANURI ARE STRĂNEPOTUL lui Bram Stocker!

Distribuie

Dacre Stoker, stră-strănepotul lui Bram Stoker, va face o vizită în România, în cadrul căreia va merge la Hotelul-Castel din Pasul Tihuţa, construit în anii '80, pentru a se documenta pentru realizarea unui ghid de călătorii, "Dracula, Bram Stoker, ghid de călătorii", care va apărea în curând pe piaţă.

„Ghidul pe care l-au plănuit va conduce către nişte locuri care nu sunt descrise în literatura de până acum despre romanul «Dracula», cum ar fi locurile unde Bram Stoker a crescut şi a trăit, în Dublin sau «Scholomance», misterioasa Şcoală a Diavolilor, unde Contele Vampir şi-a învăţat magia neagră. Autorii noului Ghid de călătorii intenţionează să colaboreze cu site-urile deja existente în România şi care sunt asociate cu legenda lui Dracula”, a spus Ana-Maria Muscar, director al Hotelului-Castel Dracula.

Hotelul-Castel Dracula a fost construit în anii ’80 la iniţiativa lui Alexandru Misiuga, la vremea aceea şef al turismului bistriţean. El a citit romanul „Dracula” al lui Bram Stoker a cărui acţiune se desfăşoară în ţinutul Transilvaniei şi a observat că atât descrierile care privesc oraşele Cluj şi Bistriţa, Pasul Bârgău (denumit în prezent Tihuţa – n.r) din Carpaţi, trecătoare care uneşte Transilvania de Moldova, cât şi descrierile altor locuri, respectă întru totul realitatea.

Comentarii