MENIU CAUTĂ
24 Oct. 2017 13:43 , de Valentina Postelnicu

Ursul care a atacat doi oameni în Făgăraș va fi împușcat; Anunțul făcut de ministrul Mediului, după atacul de luni

Distribuie

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu anunță că ursul care a atacat doi oameni în Făgăraș va fi împușcat. Ministrul a făcut declarația la Parlament, ea precizând că acestea sunt regulile în privința animalelor care devin un pericol pentru viața oamenilor.

Grațiela Gavrilescu a precizat că de cele mai multe ori, procedura este de relocare în alte zone a urșilor care ajung în preajma gospodăriilor oamenilor. Cu toat acestea, în cazul ursului care a atacat două persoane, la Făgăraș, ministerul a primit de dimineață toate documentele de la Prefectură, pentru că a fost un sistem de situații de urgență', iar ursul va fi identificat, prins și apoi împușcat, pentru că este un pericol public.

'În cazul ursului din Făgăraș este vorba despre extragere și împușcare, potrivit procedurii. Procedura este clară, avem două, una pe sistem de urgență, privind trecerea la atac asupra omului și cea privind relocarea', a spus Gavrilescu.

Ministrul a explicat că decizia o ia fondul cinegetic, ea menționând că va exista o analiză privind situația.

Clipe de groază pentru doi oameni care au fost atacați de urs în Făgăraș. O fată, în vârstă de 14 ani și un bărbat, în vârstă de 39 de ani, au fost răniți de sălbăticiunea care și-a făcut apariția, luni dimineață, în apropierea unui bloc strada Câmpului din municipiul Făgăraş.

Bărbatul rănit a fugit printre blocuri şi s-a dus singur la spital, în timp ce fata a fost salvată din ghearele animalului de alţi bărbaţi, care nu au fost răniţi.

Potrivit unor martori care au asistat la atacul ursului, fata de 14 ani se ducea la şcoală, împreună cu surorile ei – o soră geamănă şi una mai mică, în vârstă de 7 ani. Animalul, care venise la tomberoanele de gunoi de lângă bloc, le-a ieșit în faţă copilelor şi a atacat-o pe una dintr ele şi pe un bărbat în vârstă de 39 de ani, care se afla în zonă.

Citește și: Cine sunt primii pușcăriași care au plecat acasă. 'Au fost eliberați deținuții periculoși pentru societate, recidiviști, cu furturi și tâlhării'

Loading...
Comentarii