Mergi direct la conținut »
USR cere Avocatului Poporului să conteste OUG-ul privind măsurile fiscale
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > USR cere Avocatului Poporului să conteste OUG-ul privind măsurile fiscale

USR cere Avocatului Poporului să conteste OUG-ul privind măsurile fiscale

Uniunea Salvaţi România a solicitat, vineri, Avocatului Poporului să conteste la Curtea Constituțională de urgenţă ordonanţa privind ”taxa pe lăcomie”.

Membri partidului susțin că o astfel de contestație vizează protejarea viitorului românilor care riscă să rămână pe drumuri din cauza concedierilor şi a ratelor la bănci care vor exploda din cauza inconştienţei PSD-ALDE.

”USR avertizează că ordonanţa lăcomiei, adoptată de Guvernul PSD-ALDE, va declanşa o criza uriaşă care va săraci toţi oamenii din România – nu doar pe cei din privat, ci şi pe bugetari. Guvernul PSD-ALDE este în incapacitate de plată, deja nu mai sunt bani pentru pensii şi salarii, iar Teorodovici şi Dăncilă trebuie să stoarcă şi mai mulţi bani de la români, pentru a putea acoperi cheltuielile iresponsabile de anul viitor”, se arată într-un comunicat al partidului.

Ordonanța „în loc să ajute în reglarea anumitor disfuncţii în piaţa financiară”, de exemplu gradul prea mic de creditare către IMM-uri, „va crea efecte în lanţ care ne vor arunca în recesiune şi tăieri bugetare uriaşe” anul viitor, se mai arată în comunicatul USR.

„Un prim efect va fi creşterea preţului la energie şi telecomunicaţii, crescând inflaţia şi sărăcind populaţia. Pe cale de consecinţă consumul şi investiţiile vor scădea drastic, cauzând o reducere a economiei şi o adâncire a găurii bugetare. În această situaţie, cel mai probabil sistemul financiar nu va mai putea finanţa deficitele şi guvernul va fi forţat să apeleze la Fondul Monetar Internaţional – pentru că nu va mai avea bani pentru plata salariilor şi pensiilor”, a precizat sursa citată de Agerpres.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

„Viorica Dăncilă minte cu cinism românii atunci când susţine că acest OUG va îmbunătăţi nivelul de trai din ţara noastră şi va atrage investitorii. În condiţiile actuale de impredictibilitate şi taxare, investitorii vor ocoli România, orice companie serioasă nu poate rezista într-o ţară în care de pe o zi pe alta se modifică zeci de legi în domeniul fiscal prin ordonanţă de urgenţă şi derogare de la Codul Fiscal”, a precizat preşedintele USR, Dan Barna.

Guvernul a adoptat în ședința de vineri mega-ordonanța de urgență care include mai multe măsuri fiscale contestate. „Taxa pe lăcomie” urmează să fie plătită de bănci în cazul în care ROBOR trece de 2%. Indicele ROBOR reprezintă media dobânzilor cu care băncile se împrumută între ele, iar în funcție de acesta se calculează dobânzile la creditele în lei.

Cum arată Reghecampf după ce a slăbit 15 kilograme. Nu ține nicio dietă! „Toată carnea vine de acolo”
Recomandări

Cum arată Reghecampf după ce a slăbit 15 kilograme. Nu ține nicio dietă! „Toată carnea vine de acolo”

 

Guvernul potejează românii de „lăcomia băncilor” și de facturi mari la energie și gaze sau le bagă tot lor mâna în buzunar? Noile taxe anunțate de autorități sunt, pe cât de viclene, pe atât de nocive pentru români, potrivit unei analize Libertatea.

Guvernul intenționează să aplice o „taxă pe lăcomie băncilor, care să varieze după ROBOR (în funcție de care se stabilesc ratele la credite). Mai mult, vrea și o taxă de 3% pe cifra de afaceri a companiilor energetice și una de 3% în sectorul telecom.

Vezi: ANALIZĂ LIBERTATEA | Pomeni pentru unii, taxe pentru toți. Cine plătește, de fapt, pentru noile taxe și impozite.

Close
Închide
  Close