Mergi direct la conținut »
UPDATE. USR, discuţii la Palatul Victoria cu Viorica Dăncilă şi Tudorel Toader. S-a cerut îngheţarea dosarului "Justiţie", pentru 6 luni, cât timp deţinem preşedinţia Consiliului UE
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE. USR, discuţii la Palatul Victoria cu Viorica Dăncilă şi Tudorel Toader. S-a cerut îngheţarea dosarului "Justiţie", pentru 6 luni, cât timp deţinem preşedinţia Consiliului UE

UPDATE. USR, discuţii la Palatul Victoria cu Viorica Dăncilă şi Tudorel Toader. S-a cerut îngheţarea dosarului „Justiţie”, pentru 6 luni, cât timp deţinem preşedinţia Consiliului UE

Liderii USR Dan Barna şi Stelian Ion au mers, vineri, la discuţii la Palatul Victoria, cu premierul Viorica Dăncilă şi Tudorel Toader, pe tema Ordonanţei pe Codurile penale, anunţată la începutul săptămânii, după şedinţa conducerii PSD. Dan Barna a arătat, după întâlnire, că i-a transmis şefei Executivului că o astfel de ordonanţă ar vulnerabiliza România, în contextul preluării preşedinţiei Consiliului UE.

De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 13.10 Președintele USR, Dan Barna, a spus după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă și ministrul Justiției, Tudorel Toader, că discuțiile s-au axat în principal pe intenția Guvernului de a da o ordonanță de urgență pentru modificarea Codului penal și Codului de procedură penală.

„O astfel de ordonanță ar vulnerabiliza România” în contextul preluării președinției Consiliului UE, la începutul anului viitor”, a avertizat Dan Barna, arătând că nu se justifică sub nicio formă urgenţa adoptării unei astfel de Ordonanţe.

USR a cerut Executivului îngheţarea dosarului „Justiţie”, pentru 6 luni, cât timp deţinem preşedinţia Consiliului UE, adică ca Guvernul să îşi asume că nu va face nicio modificare legilor justiţiei, în această perioadă.

Premierul a transmis că va da un răspuns acestei solicitări şi a precizat că nu există pe masa sa nicio Ordonanţă privind amnistia şi graţierea.

„Am întrebat în mod expres despre amnistie şi graţiere”, a spus Stelian Ion, precizând că premierul a dat asigurări că nu există un astfel de act normativ, în discuţie.


USR va avea şi o conferință de presă la ora 13:00, despre discuţiile cu reprezentanţii Executivului.

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi la Bruxelles, referitor la anunțul privind o Ordonanță de Urgență pentru modificarea codurilor penale, că ”Guvernul nu poate legifera prin OUG pe o speță care e în procedură uzuală în Parlament”.

Caz șocant la Spitalul Pașcani: o femeie a fost internată pentru o durere la un picior, dar a fost externată inertă, cu răni deschise, și a murit după două săptămâni!
Recomandări

Caz șocant la Spitalul Pașcani: o femeie a fost internată pentru o durere la un picior, dar a fost externată inertă, cu răni deschise, și a murit după două săptămâni!

Şi procurorul şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Anca Jurma, a declarat că un act normativ de o importanţă atât de mare cum este Codul penal ar trebui dezbătut în Parlament, „mai degrabă decât adoptat printr-o ordonanţă de urgenţă”.

Pe 10 decembrie, Viorica Dăncilă afirma că a existat o discuţie în PSD despre adoptarea unei ordonanţe de modificare a Codurilor.

„A existat o astfel de discuţie în cadrul CExN. În unanimitate s-a hotărât ca articolele declarate constituţionale să vedem oportunitatea de a fi promulgate printr-o ordonanţă de urgenţă”, a declarat prim-ministrul.

Citeşte şi: Dramă pentru România: Cristina Neagu a primit un diagnostic îngrozitor, după accidentarea din meciul cu Ungaria! Sezon încheiat pentru cea mai bună handbalistă a României!

Close
Închide
  Close