Mergi direct la conținut »
USR îl reclamă pe Darius Vâlcov la Autoritatea pentru Supravegherea Prelucrării Datelor și la CNCD
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > USR îl reclamă pe Darius Vâlcov la Autoritatea pentru Supravegherea Prelucrării Datelor și la CNCD

USR îl reclamă pe Darius Vâlcov la Autoritatea pentru Supravegherea Prelucrării Datelor și la CNCD

USR, prin deputatul Adrian Prisnel, l-a reclamat pe consilierul premierului, Darius Vâlcov la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. 

De Valentina Postelnicu,

USR condamnă astfel „abuzul săvârşit de Darius Vâlcov”, consilier de stat al prim-ministrului Viorica Dăncilă, prin publicarea pe Facebook a datelor medicale ale unui opozant politic al regimului Dragnea şi cere demisia acestuia.

Deputatul USR a solicitat ANSPDCP să se autosesizeze şi să identifice care este instituţia care i-a transmis documentul lui Darius Vâlcov, cu încălcarea legii privind prelucrarea datelor personale, precum şi sancţionarea atât a instituţiei vinovate, cât şi a consilierului prim-ministrului României. În plângerea adresată CNCD, Adrian Prisnel a cerut constatarea şi sancţionarea încălcării dreptului la demnitatea personală de către Darius Vâlcov.

„Gestul lui Darius Vâlcov este un reflex al totalitarismului de tip comunist, când diagnosticele psihiatrice erau folosite în represiunea împotriva opoziţiei politice. Mesajul lui Ceauşescu era că numai o persoană cu probleme de sănătate mintală se poate opune regimului lui glorios. Este grav că la 28 de ani de la căderea totalitarismului comunist un lider politic, Liviu Dragnea, foloseşte aceleaşi instrumente de intimidare împotriva unor cetăţeni care-l contestă. Dacă atunci cetăţenii nu aveau mijloace să se apare împotriva unei puteri abuzive şi totalitare, acum le au. (…) Prin aceste sesizări, USR cere instituţiilor abilitate să apere drepturile cetăţeanului ale cărui date private au fost făcute publice în scopuri politice. Dacă instituţiile abilitate vor ignora aceste sesizări, atunci inacţiunea lor va confirma că se află sub stăpânirea lui Liviu Dragnea şi că democraţia românească nu mai funcţionează”, a declarat Adrian Prisnel.

Cine e bărbatul diagnosticat cu noul coronavirus care a stat în România! Unde s-a plimbat în cel 5 zile
Recomandări

Cine e bărbatul diagnosticat cu noul coronavirus care a stat în România! Unde s-a plimbat în cel 5 zile

 

USR consideră că publicarea datelor medicale în scop politic este un act de intimidare politică înfăptuit cu încălcarea flagrantă a drepturilor omului şi demnităţii pacientului, precum şi a reglementărilor în vigoare privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

USR cere şi demisia Liei Olguţa Vasilescu, Ministrul Muncii şi protecţiei Sociale, „instituţie din care a plecat documentul conţinând datele medicale ale protestatarului Matei Săndel” şi care în loc să ceară o anchetă privind modul în care acesta a ajuns public, fapt ilegal, a trecut la ameninţări împotriva victimei.

Corespondență din Milano. Chinatown și-a închis magazinele, dar nu se teme de coronavirus
Recomandări

Corespondență din Milano. Chinatown și-a închis magazinele, dar nu se teme de coronavirus

 

„Gestul lui Vâlcov este o formă de violenţă, e adevărat, simbolică, dar care vine după un şir de violenţe comise de PSD: agresarea parlamentarilor USR, îmbrâncirea şi jignirea jurnaliştilor în Parlament, gazarea şi lovirea protestatarilor paşnici din 10 august. Aceste violenţe nu pot rămâne nepedepsite şi USR va acţiona pentru pedepsirea celor responsabili”, a declarat preşedintele USR Dan Barna, citat de acelaşi comunicat.

Pensia de invaliditate a protestatarului atacat de Darius Vâlcov pe Facebook este analizată.

Mai precis, Corpul de control al ministrului Muncii face verificări în cazul pensiei de invaliditate pe care o primeşte protestatarul Sandu Matei, potrivit documentului publicat de consilierul premierului Darius Vâlcov şi apoi şters, având în vedere că diagnosticul acestuia s-a modificat între timp.

Vâlcov a publicat pe Facebook un document din care reise că Sandu Matei ar fi suferit de afecțiuni psihice, numindu-l pe acesta „sandilău’.

Citește și: EXCLUSIV/Record chiar și pentru Guvernul Dăncilă! Ministrul Sănătății investighează investigatorii. Aceștia au descoperit că Spitalul Bagdasar-Arseni a folosit 15% din dezinfectanții necesari în sălile de operație!

Close
Închide
  Close